Çatalca için yeni bir dönem

Çatalca gündemi Ak Parti İlçe Başkanlığı’na Mesut Üner’in atanması haberleriyle bundan haftalar önce hareketlendi. Haftasonu yapılan ilçe kongresiyle ise Üner ve ekibi resmen görevi devraldı. Kongreye gelince; iyi bir katılım vardı, coşkuluydu. Konuşmalarda ise Enerji Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın söylediği gibi Çatalca Belediyesi’nin işçilerin maaşlarını ödeyemiyor gibi bir durumu hiç olmadı. Anlaşılan Sayın Bakanı bu konuda danışmanları yanlış bilgilendirmişti. Üner ve ekibi kongrede 249 delegeden 194 oy aldı. 
Çatalca Ak Parti’nin delege sayısı 390, bu delegelerden 278 kişi kongreye gelmiş, 249 ise oy kullanmış, 55 tane geçersiz oy sayılmış. Baktığım zaman parti içi muhalefetin burada devreye girdiği çok belli oluyor. Listeden bazı isimlerin çizilmesi, kongreye gelip oy kullanılmaması ya da kongreye hiç gidilmemesi… Listeyi incelediğimde babadan oğla devredilen siyasette gördüm. Çiftlikköy Eski Belediye Başkanı ve Çatalca Belediyesi AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi İsmail Sevinç’in oğlu, Çatalca’da birçok kişinin yakından tanıdığı DYP ve AK Parti’de aktif politika yapan Ahmet Rasim Yücel’in oğlu da listede kendine yer bulmuş. Tabi bu isimlerin dışında Çatalca’da dahi yaşamayanlar, ikameti, evi başka ilçelerde olan bazı isimlerde nasıl olduysa Üner’in listesine girebilmeyi başarmışlar. 
Kongre sonrası listelerde yer alan isimlere verilecek görevleri de merakla bekliyorum. Umarım doğru kişilere doğru görevler verilir. Çünkü Mesut Üner ile birlikte Çatalca’da birçok şeyin değişeceğine inanıyorum. En azından kavgacı bir siyaset olmayacak bundan eminim. Sayın Üner eski bir arkadaşım, kendisini iyi tanıyorum. Kavgacı siyasetten uzak durmaya özen gösteren, yaşadığı ilçeye doğru hizmetlerin gelmesi için çaba harcayan birisi… Öyle birileri gibi protokol delisi değil. Hatta yeri geldiğinde hizmetin gelmesi için yerel belediye ile iş birliği yapmaya sıcak bakan bir yapıya sahip. 
Çatalca için şuandan itibaren ümitliyim, bu ilçeye hizmet gelmesi için Ak Partili, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili politikacılar iş birliği içerisinde olup, bu güzel ilçeye en doğru hizmetleri getirecekler, kavgacı değil akılcı politikalarla devam edeceklerdir. Uzun yıllardır ayrıştırılarak yaşayanlar, siyasetten politikadan soğuyanlar artık ısınacaklar. Çatalca’nın bazı sorunları var, bence bunlar el birliği ile kısa sürede çözülecektir. Daha düne kadar Çatalca Belediyesi’nin programlarına davetli olmalarına rağmen uzak durmaya özen gösteren Ak Partili Meclis Üyeleri, Üner ve ekibinin görevi almasından yalnızca iki gün sonra Çatalca Belediyesi’nin yaptığı Tohum Takas Şenliği’ne katıldı. Bu arada Çatalca Belediyesi tarafından yapılan Tohum Takas Etkinliği’ni bende destekliyorum. Yerel tohuma dönmekte çok bile geç kaldık. Belediye bu etkinlik sonrası algı oluşturmuştur, katılımda çok güzeldi, tam bir şenlik havası vardı. Emeği geçenleri kutluyorum. Ancak devamı mutlaka gelmeli, programı yaptık herkes evlere olmaz. Halk teşvik edilmeli. 
Yol, kaldırım yapılır en kolay iştir yol yapmak. Yol ve kaldırım yapmak kolay dedim, o nedenle Çatalca Belediyesi artık İlçede şu yollara ve kaldırımlara da acil bir çözüm bulmalı. Sokak araları, ana caddelerde ki yol ve kaldırımlar mutlaka elden geçirilmeli. Ana caddelerde yer alan yaya geçiş çizgileri yok olmuş durumda, şu an tam zamanı bahar geldi. Bozulan yol ve kaldırımlar özellikle yağışlı havalarda kendini daha çok gösteriyor. O nedenle Çatalca Belediyesi’ne tavsiyem bu yazdıklarımı lütfen dikkate alın ve gereğini yapın. Sonuç olarak, bence Çatalca’yı çok güzel günler bekliyor. Umarım ben yanılmam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi