Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca, korona, tablet ve kaymakam!

Kısa Kısa geçeceğimiz konular olacak bugün. Kısadan yazacağız, kısadan anlatacağız. Ama bu ara şu an Çatalca'nın tüm sokaklarında belki Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş konuşuluyor.

Çatalca'da yıllardır okullar başlamadan önce Damga Gazetesi Çatalca Koordinatörü Olarak bir kıyafet ve kırtasiye yardımı kampanyası yapardık. 5 yıl sürdürdük bu kampanyayı. Lakin bu yıl bunu yapamadık. Sebebi ile Corona! Okullar açılacak mı açılmayacak mı bilemedik. Binlerce çocuğumuza kıyafet olduk, kalem olduk, defter olduk. Olduk derken, biz bunu tüm Çatalca olarak başardık. 

Bu sene uzaktan eğitim olacağı için, olması gereken tek şey, internet erişimi ve o erişime uyumlu bilgisayar, tablet yada telefon. Buna bizlerin gücü yetmez. Ancak müjde ilçe kaymakamımız Sayın Erdoğan Turan Ermiş'ten geldi. 

110 çocuğa tablet bilgisayar temin ediyorlar. Az buz iş değil ha bu! Diğer taraftan ise muhtarlık binalarına kuracakları wi-fi sistem ile 300 metre kare yarı çapında bir erişim ağı! 

Basit işler değil bu işler. Bazı arkadaşlar çok maliyetli ve imkansız işler diye yapması gerekenlerin önünü kesmişti! Yapınca oluyor mu ? Oluyor demek ki... 

Ama burada bir sıkıntı yaşanacak: Ve yaşanıyor şu an. Bu  konuda bir kaç cümle yazarak Facebook Sayfamda bir paylaşım yaptım. Ben bu köşeyi yazarken şu an 5 dakikada bir telefonum çalıyor. gelen mesajların haddi hesabı yok zaten. Kaymakamlık binasını ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Binasını düşünemiyorum. O sebeple kriterler ve öğrencilerin nasıl seçileceği de ifade edilmeli. Bunu en iyi organize edecek olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olacaktır. 

Corona ve Çatalca!

Çatalca olarak hem coğrafi bakımdan, hem de nüfus bakımından şanslı bir ilçeyiz. Yayılım diğer ilçelere bakıldığında çok fazla değil. Ancak diğer aylara baktığımız zaman bu ayda yani Eylül'ün şu anki rakamlarında bir hayli fazlayız. Virüsün en yoğun olduğu dönemlerde bile Çatalca bu kadar etkilenmemişti. O sebeple ben herkesi çok duyarlı, tedbirli ve kurallara uyan bir şekilde dikkatli olmaya davet ediyorum. Şu an için Çatalca Merkezde, Gökçeali'de, İzzettin'de, Oklalı'da, Kestanelik'te, Yalıköy'de, İnceğiz'de, Kabakça'da, Çakıl'da, Muratbey'de, Çanakça'da, Kalfaköy'de, Örencik'te, Başakköy'de, Çiftlikköy'de, Ormanlı'da, Karacaköy'de, Binkılıç'ta, Gümüşpınar'da, Aydınlar'da, İhsaniye'de, Bahşayiş'te vakalarımız mevcut. O sebeple dediğim gibi herkes önlemini alsın. 

Eğer ki bizler önlemlerimizi almaz, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda kurallara uymaz isek, yakın bir süreçte yasaklar daha da ağırlaşacak. Ve en büyük zararı yine esnaf görecek. Esnafın yanında çalışan işçi görecek. Eğer ki biz onları düşünüyor isek daha dikkatli olalım. 

Çatalca yolları taştan! 

Hakikatten ilçenin hem merkezi, hem de köy yolu olarak tabir ettiğimiz mahallelere giden yolları S.O.S veriyor. Doğru düzgün yolumuz kalmadı. Atatürk Caddesinde kaldırımlar ve aydınlatmalar süper oldu belki, aynı şekilde Şehitler Caddesi de! Lakin yollarda araçlar langır lıngır gidiyor. Ben elimden geldiği kadar gerek ilçe belediyesini, gerek İBB Yol Bakımı sıkıntılı noktalar için arıyorum belki ama, genel anlamda bu ilçenin asfalta ihtiyacı var. Yama ile değil, adam akıllı baştan sona. Atatürk Caddesi ve Şehitler Caddesi tamamı ile bir kere sıcak asfalt yapılmalı. O zaman dğmeyin Çatalcalının keyfine.

Kaçak göçek!

Yapanı yakıyorlar bu ara. Gerek Çatalca Belediyesi, gerek ilçe jandarma komutanlığı ekipleri kaçak tespitlerini bir hayli hızlandırdılar. Aldığımız bilgiler doğrultusunda şunu diyebilirim ki " Yapmayın, yanarsınız, yapmayın yıkarsınız" 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi