Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'nın sorunu bitmez...

Çatalca'da uzun yıllardır dile getirdiğimiz sorunların çözümleri noktasında başlatılan her bir çalışma eski sorunları bir kenara koydurur ve yeni sorunları gündeme getirir hale geldi.


 


 

Son 10 yıldır, belki de dah da fazla zamandır ilçenin en büyük sorunlarından bir tanesi kaldırımların darlığı idi. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'İn başlattığı kaldırım genişletme ve araç park cepleri çalışması yeni sorunları gündeme getiriyor.


 

Mesela bundan yıllar, yıllar önce, uzun yıllar önce tabi yol kenarlarına Dışbudak Ağaçları ekilmiş. Zamanla yapılan kaldırım çalışmaları sonrasında bu ağaçlar büyümüş ve kaldırımların tam ortasında, kaldırımların kullanılmasını tamamen engeller hale gelmiş.


 

Geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Mesut Üner ile konuşurken, en iyi kararın “ Bu ağaçları kökleri ile birlikte söküp, daha uygun yerlere ekilmesi” konusunda hem fikir olduk. Ama tabi bunu halka sormak gerektiği de aşikar. Halkın büyük oranda çoğunluğu sökülüp başka bir yere ekilmesi kararında hem fikir.


 

Çatalca'nın her bir yeri zaten yeşil. Toplamda 12 adet olan bu ağaçlar yerlerinden sökülüp başka bir alana ekilir, ve hatta onların yerine yüzlerce ağaç ta başka bir yere Çatalca Belediyesi tarafından ekilir ise, inanıyorum ki Çatalca halkı kaldırımları kullanabilme açısından rahatlığa kavuşmayı tercih edecektir ve ediyor da...


 

Yani bu işin siyasetini bir kenara bırakıp, gerçekten mantıklı düşünmek hepimizin asli görevi olmalı. Sırf siyaset için “ Olmaz sökemezsiniz, Yeşili Öldüremezsiniz” diyen insan sayısı iki elin bile değil, bir elin parmaklarını bulmayacaktır bu ilçede.


 

O sebeple buradan Belediye Başkanı Mesut Üner'e alenen seslenelim. Söz uçar, yazı kalır misali...


 

“ Bu ağaçları kökleri ile birlikte başka bir alana alın ve kaldırımları gerçekten halkın kullanabileceği bir hale getirin”


 

Bu birinci sesleniş olsun.


 

İkinci sesleniş ise...


 

“ Kaldırımların esnaflar tarafından işgalini derhal önleyin. Kaldırımlara kahvehaneler tarafından tabure ve masa atılmasını da önleyin”


 

En çok gelen tepki bu yönde.


 

Yani Mesut Başkan, sen bu ağaçları buradan kaldır ama, esnafa da çeki düzen ver. Bugüne kadar esnaftan yana siyasi kaygı duyanların aksine, sen halktan yana siyasi kaygı duy ve gereğini yap. İster sarı, ister beyaz, istersen kırmızı çizgiler çek ve esnafın işgallerini sınırla...


 

Ki bu millet, yaptığın bu güzel işe kalksın ayakta alkış tutsun! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi