Çatalca sizin arka bahçeniz değil

Çatalca’nın bazı sokak ve mahallelerinde belediyenin çalışmalarını görüyoruz. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile yaptığımız bir görüşmede ilçe merkezinde ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını söylemişti. Yine bazı caddeleri araç trafiğine kapatmayı düşündüklerini bu yöndeki çalışmaları başlatmadan önce o bölgede yaşayan vatandaşların mutlaka görüşlerinin alınacağından bahsetmişti. Ben yayalaştırmadan yanayım, her sokaktan her caddeden araç geçecek diye bir şey yok. Yayalaştırma olan bölgelerde insanlar daha çok sosyalleşme imkanı bulurlar.

Çağdaş kentlerde yayalaştırma projelerine öncelik verilir. Yine tüm bu çalışmalar yapılırken ilçede yıllardır çözülemeyen trafik karmaşıklığına da bir çözüm bulunacağını umut ediyorum. Çatalca’nın yeni kaymakamı da göreve başladı. Umarım belediye ve kaymakamlık uyum içerisinde bir çalışma yürüterek şu trafik problemine, kısa sürede bir çözüm bulunur. Ana yol üzerindeki düzensiz araç parkları, halk otobüsleri ve dolmuşların istedikleri her yerde yolcu indirip bindirmeleri tüm bunların bir an öce düzene sokulacağını düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim çağdaş kentleşmede bunlarda çok önemli…

Örneğin sokak hayvanları, çözüm bulunamayan diğer bir konu, özellikle köpekler artık sokaklarda gruplar halinde dolaşmaya başladılar. Hayvan hakları var biliyoruz, can dostlarımız diyoruz ancak yolda yürüyemez hale gelen vatandaşlarımız da var.  Özellikle akşamları sokaktan geçenlere havlayan çok sayıda köpek ve çığlık çığlığa kaçmaya çalışan insan seslerine sürekli olarak şahit oluyorum. Köpek gruplarının sokaklarda volta atmaları nedeniyle çocuklarını tek başına sokağa gönderemeyen ebeveynler şikayetlerini dile getiriyorlar. O nedenle acil bir çözüm bulunmalı.

Şunu da biliyoruz Çatalca ve mahallerinde bulunan sokak hayvanlarının çoğu Çatalca’ya bazı çevre ilçe belediyeleri tarafından bırakılıyor. Buradan İstanbul’un diğer ilçelerindeki belediye başkanlarına da sesleniyorum; Çatalca sizin arka bahçeniz değildir kendi ilçenizin sokaklarından topladığınız sokak hayvanlarını Çatalca’nın ormanlık alanlarına bırakarak onları adeta ölüme terk ediyorsunuz. Hayatta kalmayı başaranlar da ilçe merkezine inerek buradaki vatandaşları huzursuz etmektedir.

Seçim döneminde her bir belediye başkanın hayvan sever kesildiğini görüyoruz. Sokak hayvanlarıyla ilgili projelerini gerçekleştiremeyince kurtuluşu bu hayvanlarını toplayıp kendi ilçelerinden uzak ormanlık alanlara terk ediyorlar. Tekrar söylüyorum Çatalca sizlerin arka bahçeniz değildir. Tüm bunların yıllardır bilincindeyiz fakat sorun şu an Çatalca Halkı’nın sorunu haline geldi ve çözüm bulunması bekleniyor. Çatalca Kaymakamlığı da bu konu daha dikkatli olmalıdır. Kolluk kuvvetleri de sokak hayvanları konusunda uyarılmalı daha özenli çalışmalar yapılarak diğer belediyelerin bu girişimleri engellenmelidir. Bir de tabii sözde hayvan severlerimiz var. Yazın evinde, yazlığında can dostlarımızı besleyip, gösteriş için gezdirip yaz bitince onları sokaklara terk eden sözde hayvan severler var. Onları da artık Allah’a havale etmekten başka çaremiz yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi