Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'yı kim yönetiyor? 

AK Parti'de İbrahim Yaren isminin ilçe yönetimi üzerinde etkisinin bir hayli fazla olduğu kaçınılmaz. Bunu ben değil ha, yönetimin içindekiler telaffuz ediyor. 
İlçe Başkanı Mesut Üner daha o makama atanmadan diyelim, biz dedik mi? Tabiki dedik... 
Hem de en ağır tabiri ile söyledik ama     anlatamadık. 
SKM dedikleri Seçim Koordinasyon Merkezi başına defalarca seçimlerde mağlubiyet almış bir isim getirildi mesela... Ali Yıldız...
Bu ismin SKM'nin başına getirilmesinde de en büyük etkenin Yaren olduğu ifade ediliyor. Düşünsenize Eski Ilçe başkanı Selim Güçbilmez'e " Gitsin başka ilçede çalışsın" dediği iddia edilen bir yönetim! 
Kısacası şunu diyebilirim ki İbrahim     Yaren ismini bu yönetim olduğu sürece sık sık duyacağız. 
Ve iddia ediyorum Çatalca'da ki yaşanacak en ufak bir başarısızlığın faturası da Yaren ismine çıkacaktır. 
Mesut Üner yönetimi değil de İbrahim Yaren Yönetimi AK Parti Çatalca'yı yönetiyomuş gibi telaffuz edilmesi ne yazık ki Mesut Üner ve yönetiminin pasifiğinden kaynaklanıyor bence. 
Tarih Tekerrür Eder... 
Çatalca Belediyesinde ise durum çok         çok vahim.
Fen İşleri Müdürlüğü resmen iflas bayrağını çekti. Başındaki bu işte beceriksiz bir müdürün elinde bu hale geleceği belli idi. Çatalca'da İsmail İp döneminden kalan ara sokak ve ana caddeler artık dayanamaz hale geldi. Kaldırımlardaki tretuvarlar 10 yıl önceki saro beyaza döndü. Boyanmadı ha! Boyaları döküldüğü için eski boyalar ortaya çıktı resmen. Yolların çukur ve yüksek hâlleri ortada! 
Var olan parklara ekleme ilave yapıp yeni yapmış gibi gösteren bir belediye ve onlarca iddia! İddialar çok         önemli he... 
Onlara da yakında geleceğiz ama... Tek bir şey söyleyelim, aslan yattığı yerden belli     olur ya hani! 
Belediyenin önünden geçerken araba yıkadıkları garajın, başkanlık binasının hemen yanındaki yerden taşlar üzerinden gelen o pis suyu ve yola akan suları bir görün. Dedim ya beceriksizlik oradan belli daha... 
Başkanın rahatsızlığı sebebi ile çok fazla yüklemiyorum. Yoksa bunlar o koltuklarda oturuken bile çivi üstünde oturuyor gibi olacaklar ya neyse... Çok değil, 3-4 ay sonra yapılmayan dosyalar ile ilgili o müteahhitlerin neler yapacağını düşünmek bile istemiyorum. Akılsız başın cezasını neresi çekecek göreceğiz. Ve buradan milyonlarca liralık dosyaları yapılmamış müteahhitlere sesleniyorum. Dosyalarınız olmadığı için bir dahaki dönem gelecek olan başkan kim olursa olsun üçün birini bile alamazsınız. Milyonlar da çöpe gider benden demesi. 
Kaçak yapılara gelirsek, Kaçak yapılar ile ilgili müdür de yeğen olunca AK Parti tarafı ne yazık ki muhalefet etmeyecektir artık ama biz susmayacağız. 
İkiye bölünen belediye...
Yıl 2008-2009, Belediye Başkanı İsmail İp! Başkan Yardımcıları Fehmi Akyüz ve Adem Serezli. Ya Ademci ya Fehmici olacaksın belediyede. Ve mevcut iktidarı yani İsmail İp'i sona götüren o ayrım.
Bugün tarih yine tekerrür ediyor. Kişiler değişir ama tarih tekerrür eder derler ya, aynen bu yaşanıyor işte.
Bugün ise Ufukçular ve Erhancılar türemiş belediyede. İkisi arasında kalıyorlarmış sık sık. Kim hangisine yakın olsa " Sen ona git. Beraber çay içiyorsunuz ha!" Noktasına kadar gelmiş iş. 
He bunu ben yaşadım mı? Açıkçası tek dostane gördüğüm kişi Ufuk Akın! Makama giden koltukta arkadaş kullanmak mübahtır noktasında değil hiç olmaz ise... 
Erhan Güzel' e gelirsek yalnız kalmaya başladığı ise bariz ortada. Makam ve mevkinin getirdiği saygınlığı kişisel saygınlık olarak görüyor ama... 
Ben ne belediye başkan yardımcıları gördüm bu yaşıma kadar. Bazıları Tavukçuluk yaptığı dönemlerde biz belediye başkan adaylarını radyoda konuk olarak alıyorduk. Yani siyaseten kaybolup gidenleri çok görmüşlüğüm var. Lâkin CHP baki işte. Herkes silindi gitti ama CHP hala orda! 
Ağlarlar tabi! 
Ah be Cem Kara! Allah korusun sana bir şey olsa belediye ne olur düşünemiyorum. İki gün hasta oldu birileri kendini padişah ilan etti. Bırakmaya kalksa belediyeyi bunlar birbirini her çakallar da pastaya konar. 
Tarihin en başarısız ekibi ile çalışmak ve bu ilçeye hizmet etmeye çalışmak. 
Başkan neden hasta oldu diye sormaya ne hacet! Sonrada İhsaniye cami açılışında salya sümük ağlarlar tabi. Adamı hasta eder bunlar. Çatalca halkını da tabi! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi