Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca’dan…

Çatalca’da köşe yazılarımızda bundan sonra vatandaşımızın sorun olarak bize yazdıklarını bundan sonra belli zamanlarda bu satırlardan sizler ile buluşturacağımı ifade etmiştim.

Sırası ile isterseniz birkaç cümle aktaralım sizlere… En çok dile getirilen sorunlardan bir tanesi özellikle Ferhatpaşa İlkokulu sınıf mevcudiyetlerinin çok fazla olması. Yani bir sınıfta 45 kişinin bile olduğun ifade ediyor vatandaşlar. Gelin bize bu sorunu dile getiren vatandaşlardan birkaç tanesinin ifadelerine yer verelim…

Derya D. “Ferhatpaşa Mahallesine bir ilk okul daha gerekli…”

Nurdan B. “Ferhatpaşa İlkokulunda sabahçı, öğlenci olacak mı? Sınıf mevcutları çok fazla”

Lale B. “Okullar sabahçı, öğlenci olsun, sınıf mevcutları yarı yarıya düşsün, Ferhatpaşa’da bizim sınıf 43 kişi”

Tülin S. “Şu anki en önemli soru, ve sorun niye okul ikiye bölünmüyor. Ne bekliyorlar Çatalca daha da mı kızarsın”

Berna M. “Acilen okullar sabahçı, öğlenci olmalı. Kalabalık sınıflar, kalabalık okul bahçesi, sosyal mesafe sıfır…”

Damla A. “Ferhatpaşa okulunun sabahçı ve öğlenci olmasını istiyoruz, ama kimse sesimiz duymuyor”

Ve açıkçası bun yazdıklarım gibi yüzlerce mesaj var. Çatalca Ferhatpaşa Mahallesinde acilen ikinci bir okulun yapılması gerekliliğini defalarca bu satırlardan dile getirdim. Ancak görünün o ki veliler yeni bir okulun yapılmasını bekleyecek radde değil! Daha da ötesine gitmiş vaziyette. Mevcut okulun özellikle şu an hem korona hem de grip salgınının önüne geçmek için acilen sabahçı ve öğlenci olması noktasında veliler hem fikir olmuş gibi görünüyor. Tabi bu seçenek Çatalca Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş ve Milli Eğitim Müdürü Tayfun Yolcuoğlu’nun takdirinde. Çok iyi oturup düşünmek ve analiz etmek gerekiyor. Lakin gelecek yıllar açısıdan da bence bu ilçe merkezine acilen bir ilkokul şart!

Ve ekmeğe zam konusu!

Gelen yüzlerce mesaj içerisinde o kadar çok ağır eleştiriler var ki! Bize de çakıyor vatandaş halkı olarak… “Neden sesiniz çıkmıyor” diyor. “Fırıncı arkadaşlarınız var, ondan değil mi” diye yazanları bile var. Haklı aslında yazan kişi. Bu ilçede ki neredeyse tüm fırın sahipleri arkadaşlarımız.

Çatalca da dahil olmak üzere İstanbul genelinde bazı ilçelerde fırınlar ekmeğe zam yaptılar. Ekmek artık Çatalca’da 2.5 lira.

Yapılan zam eğer haksız ve hukuksuz bir zam ise bunun önüne geçecek olanlar yine meslek kuruluşları, ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesidir. Gramaj ile ilgili bir sıkıntı var ama… Onun tespitini yaptım. Yani kaç gram ekmeğin kaç para olduğunu bir türlü çözemiyorum. Kimisi 280 gram ekmeği, 2,5 liraya satarken, kimisi 220 gram ekmeği 2.5 liraya satıyor. Bu anlamda fırıncılar odası temsilcisi gerekli uyarıyı yapmalıdır. Özellikle ekmek çok farklı bir şey. Zaten vatandaş bir çorbayı nereyse bir ekmek ile yiyor. O hale geldik. Her şeye gelen zamlar sebebi ile fırıncı da haklı. Bu cümleyi hemen hemen herkes dile getiriyor zaten. Yağ, un, süt, yumurta, sebze ve meyve, her şey aldı başını gitti. Elektrik, Doğalgaz ve su faturalarını, kiraları düşünürsek vay halimize ki, hem de ne vay.

Bugünlük iki konu… Yarın ilçe belediye başkanı Mesut Üner’in müdahale etmesi gereken konuları da dile getireceğiz. Vatandaşın kaleminden…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi