CHP Avcılar ilçe başkanı kim olacak?

CHP Avcılar İlçe Kongresi 22 Aralık günü yapılacak. Hiç lafı uzatmadan eğip bükmeden direk kitabın ortasından konuşalım istiyorum. Artık çok kısa bir süre kalan ilçe kongresi öncesi mevcut İlçe Başkanı Erdal Nas'a karşı adaylığını açıklayan iki isim var. Birisi CHP'nin eski meclis üyesi Avcılar'ın 'halk adamı' lakabıyla bilinen Ali Ekber Çelik. Bir diğeri de yine eski meclis üyesi Ahmet Turan Arlı...

Öncelikle son haftaya varana değin Erdal Nas'ın seçime tek aday olarak tek bir listeyle gideceğini konuşuyorken şimdi iki adayın daha ortaya çıkmış olmasını kutlamak gerekiyor. Zira bildiğiniz gibi Avcılar CHP'nin İstanbul'daki gözbebeği. 15-20 sene diye tabir edebileceğimiz bir zaman zarfı boyunca CHP tarafından yönetilen Avcılar aynı zamanda CHP'nin İstanbul'da en çok üyeye sahip olduğu ilçe. Bu rakam net olmamakla beraber 12 bin küsür diyebiliriz... Yaklaşık 13 bin üyeye sahip olduğunuz bir ilçede tek bir adayla değilde birden fazla adayla başkanlık yarışı sergileyecek olmanız kaydadeğer ve önemlidir. Bu anlamda Arlı ve Çelik'i tekrar tekrar tebrik edelim.

Şimdi gelelim asıl konuşulması gereken konuya. Arlı veya Çelik'in Erdal Nas'a karşı şansı var mı? Yani seçimi kazanma ihtimallerinden söz edebilir miyiz böyle bir imkan görünüyor diyebilir miyiz? Belirtmek lazım ki ortada bir seçim varsa bütün adayların kazanma ihtimalinden söz edebiliriz! Ancaaaak gerçekçi olmak lazım gelirse ne Ali Ekber Çelik'in ne de Ahmet Turan Arlı'nın, Erdal Nas'a karşı galip gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum. İyi ama neden? Ahmet Turan Arlı veya Ali Ekber Çelik zayıf, silik veya rekabet edemez olduğu için değil... Delege yapısının ve mahallelerden seçilen delegelerin büyük bir kısmının Erdal Nas'a yakın isimler olduğunu gören, bilen, duyan birisi olarak şanslarının çok az olduğunu düşünüyorum diyorum!

Bir de tabii mevcut İlçe Başkan Nas'ın belediyeyle olan iyi ilişkilerinide bir yere koymak lazım! Canım ne var bunda demeyin... Bakın Çatalca'da eski belediye başkanı Cem Kara'nın epey zaman desteklediği Halil Gök bugün hala adaylık yarışında ya da Silivri'de bir dönem Özcan Işıklar'la uyum içinde çalışan Suna Göçengil seçim yenilgisine rağmen mevcut ilçe başkanı, (bu arada gelecek seçimde Göçengil aday olmayacağını açıkladı) veya Büyükçekmece'de Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün asla değişmez ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak'ı da örnek gösterebiliriz!

Yani her ne kadar belediye ile ilçe örgütü birbirinden bağımsız dense de bal gibi bağımlı kardeşim. Bal gibi Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli bu seçimde taraf! Hançerli bu seçimde Erdal Nas'ı destekleyecek. Tıpkı delege seçimleri olduğu dönemde Cihangir Mahallesi'nde galip gelen kırmızı listenin marifetleri hünerleri gibi hünerler ilçe başkanlığı seçiminde de mevcut olacak...

Arkasına belediye başkanını, belediye başkan yardımcılarının desteğini, seçilen mevcut delegelerin ilçedeki iktidarla olumlu ilişkilerini de alan Erdal Nas, bu seçimi kaybederse seçimin galibi kim olursa; Ali Ekber Çelik veya Ahmet Turan Arlı'nın Marmara Caddesi'ne heykelini dikmek gerekir! Dolayısıyla böyle kesin ve sonucu gayet kolay “kestirilebilir” bir seçimden söz ediyoruz!

Ha diyeceksiniz ki;

Kardeşim sadece belediye başkanının veya ilçe egemenlerinin desteklediği kişi mi başkan oluyor? Daha evvel başkanların desteklediği nice isimler kaybetmedi mi? Kaybetti... Mesela Erhan Bozan'a karşı Handan Toprak'ın desteğini arkasına alan Yüksel Can kaybetti! Fakat Turan Hançerli ve ekibinin Handan Toprak ve ekibinden daha ciddi bir dayanışma içinde olduğunu daha taktiksel ve zeki yaklaşımlar içinde olacağını düşünüyorum...

Yine de siyaset bu. Düne kadar tek adam tek listeyle gidileceğini düşündüğümüz seçimde bugün 2 aday daha var. Bugün de Erdal Nas'ın kesin kazanacağını düşündüğümüz bir seçime giderken yarın farklı bir sürprize uyabilir miyiz uyanabiliriz... Zira burası Avcılar! Olur olmaz gelişmlerin yeri.

Gençlik Kolları'na Ceyda yakışır

Bir diğer konuda Gençlik Kolları Başkanlığı...

Mevcut başkan kim? Oktay Kalem.

Oktay Kalem'i 2 yıl öncesine kadar tanımazdım. Bir vakitler gazetede işten çıktığım bir gün partili olan ve o dönem kalemin yanında olan Cem Özkaya beni aradı. “Anıl, bizim adayımız Oktay Kalem. Mümkünse bir röportaj istiyoruz...” dedi. Hay hay dedim. O dönem Kalem gibi iki üç aday daha vardı. Doğru hatırlıyorsam; Olgu Aslan, Ozan Kuru ve şimdi adını anımsamadığım 1 kişi daha vardı sanıyorum. Her neyse Kalem diğer adayların çatışması içinde sakin, soğukkanlı, efendi kişiliğiyle sandıktan çıktı ve başkan oldu.

O dönemlerde ara ara hal hatır eden, samimi yaklaşımları olan Kalem zamanla başkalaştı. İlçede kendisi hakkında konuşulmaya başlandı. Belediye başkanının başkanlık katından çıkmaz olduğu söylendi. Farklı ilişkiler içine girdiği özellikle 'başkanlarla' yakınlık kurduğu belirtildi. Bunlar olamaz mı çok mu abes. Elbette olabilir elbette mümkündür... Ve fakat benim gözüme batıyor. Dolayısıyla Kalem'in başkalaştığı bir ortamda yeni bir gençlik kolları başkanı iyi olur düşüncesini taşıyorum. Bu isim de Ceyda Çelik...

Çelik için dün sosyal medyada kaleme aldığım yazıyı aynen buraya aktarıyorum;

 CHP Avcılar'da İlçe Başkanlığı kadar Gençlik Örgütü'nün yeni liderinin kim olacağı da merak konusu. Mevcut Gençlik Kolları Başkanı Oktay Kalem'e karşı bugün adaylığını açıklayan Ceyda Çelik, gençlikte karşılığı olan önemli bir isim olarak dikkat çekiyor. Mütevazi tavırları ve ölçülü siyasetiyle gençliğin öncüsü olmaya göz kırpan Çelik'i açık bir şekilde desteklediğimi ifade etmek isterim. Daha evvel başkanlık için ismi geçtiğinde ve kendisine adaylığı hayırlı olsun dileklerinde bulunduğumda henüz böyle bir gerçekliğin söz konusu olmadığını anlatarak olgun ve ayakları yere basan bir iddia taşıdığını belli eden Çelik, değişimin mimarı olabilecek birisi... Belediye binasında yerleşik olmak, mevcut başkanlarla içli dışlı olmak ve süngüsünü düşürüp, kaleminin keskinliğini yitirmiş bir gençlik değil örgüte kulak veren, hoşgörülü, mücadeleci, çalışkan ve heyecanlı bir gençlik kolları için Ceyda kardeşime başarılar dilerim...”

Yazıyı burada noktalarken 22 Aralık'a değin ilçe yönetimiyle ilgili diğer kulisleri de aktaracağımı hatırlatır, gözünüz köşemizde olsun derim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi