CHP'de yeni rota iktidar

Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultay süreci ekim ayı başından itibaren, mahalle delegeleri seçimleri ile birlikte start alıyor.
Sırası ile; ilçe kongreleri, il yönetimi seçimi ve muhtemelen de 2020’nin Nisan ayı içerisinde Olağan Kurultayı’nı toplayarak, Genel Başkan ve Genel Merkez yönetiminin belirlenmesi bekleniyor.
Bir anlamda 2020 baharından itibaren yeni bir Türkiye’ye uyanabiliriz.
Zira 2019 yerel seçimlerinde özellikle Ankara, Adana, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlerde büyük başarı gösteren CHP'nin artık yeni hedefi iktidar olmak ve 2023 sonrası Türkiye'nin temellerini atmak.
*
Her ne kadar bugünlerde küçük hesaplar peşinde koşan bazı partilileri olsa da özellikle partinin üst yönetimi artık iktidar olmaya inanmış ve kenetlenmiş durumda.
Bu inanç ve beklenti doğrultusunda artık partide kavga edenlere, hizipçilere, küçük hesap peşinde koşanlara, acınmayacak.
Prim tanınmayacak.
Yönetimlerde yer verilmeyecek.

Kaftancıoğlu mahkemeyi bekleyecek!
Kurultay süreci başlaması ile ilçe ve il kongrelerine de kilitlenen CHP'de kuşkusuz bugünlerde en çok tartışılan isimlerden birisi de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu.
Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi ile dikkatleri üzerine çekmişken üstüne üstlük bir de CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 39 ilçe başkanına gönderilen yazışma ile yeni bir şok geldi.
Bu yazıda ilçe başkanlarının referansla iş başvurularının doğrudan il başkanlığına gönderilmesi istenmiş ve bu duruma da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki göstererek bu yazışmanın bir anlamı olmadığını ve hatalı bir durum olduğunu ifade etmişti.
İmamoğlu'nun bu çıkışı ile yeniden dikkatleri üzerine çeken Canan Kaftancıoğlu bazı kesimlerin yorumlarına göre gözden çıkarıldığı şeklinde ifade edilirken yerine yeni il başkanları arayışına girenler bile oldu.
Oysa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tanıyan birisi olarak, İmamoğlu'nun evet hatalı durumda kim yaparsa yapsın o hatayı, gereken şekilde tepkisini koyacağını ama yola çıktıklarını asla yolda buldukları ile değişecek bir yapıda olmadığını da söylemeliyim.
*
Hani bırakalım CHP'nin İstanbul'da seçimi kazanmasında en büyük etkisi olanlardan birisi olduğunu.
Hele hele dokuz yıldan fazla ceza alan, CHP'nin tabanından büyük halk desteği gören bir kişiye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun asla sırtını dönmeyeceğini de buradan belirtmeliyim.
İnanın hiç ilk kadın il başkanı falan diyerek de pozitif ayrımcılığa gerek görmeden böyle düşünüyorum.
*
Bu arada Canan Kaftancıoğlu açısından İmamoğlu'nun desteğini almak dışında aldığı cezaların istinaf mahkemesince reddedilmesi veya TBMM'ye sunulan bazı suçların suç olmaktan çıkarılması için teklif edilen yasanın bir an önce yasallaşması da gerekiyor.
Bu ihtimallerin gerçekleşmesi durumunda iktidar yürüyüşü başlatan Cumhuriyet Halk Partisi önce tüm ilçe ve il kongrelerinde tek adayla seçimlere gireceğinden Kaftancıoğlu'nun da yeniden İstanbul il başkanı olacağını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yine tek başına Büyük Kurultay'a gideceğini söyleyebiliriz.
Bugünlerde Kaftancıoğlu'nun koltuğuna göz kırpanların şimdilik Berhan Şimşek ve Cemal Canpolat gibi isimler olduğunu da söyleyebiliriz...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi