CHP, genel seçimde solcuları kesti sıra İncecilerde...

Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi gelişmeleri aktarmayı sürdürüyoruz. Dün açıklamada bulunan CHP'nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, adayların en geç Kasım ayı ortasında belirleneceğini söyledi.
“Ayın 12’sinden itibaren adaylarımızı açıklayacağız. Üzerinde uzlaştığımız, belli olan yerlerimizi bu tarihten itibaren ilan edeceğiz. Süreci Kasım ayının ortalarına doğru tamamen bitirmek istiyoruz. Tüm ülkede bu tarihe kadar açıklanmayan bir il ve ilçenin kalmamasını planlıyoruz” diyen Torun'un bakalım bu dediği gerçekleşecek mi?
*
Hadi Kasım ortasını beklemeye başladık bakalım.
Şahsen ben değil Kasım-Aralık ortasında bile çok zor olacağını şimdiden söyleyebilirim.
Hadi Ekim'de birkaç aday.
Kasım’da al o kadar.
Aralık'ta biraz daha.
Ve seçim takviminde son güne gelinmeden birçok yerde -özellikle kritik yerlerdeki - adayların açıklanacağını tahmin etmiyorum.
Ne diyelim ki umarız bu defa CHP yönetimi bizi yanıltır.
*
Bu arada asıl konumuza dönelim.
Bu günlerde CHPkulislerinde en çok konuşulan şey ne biliyor musunuz?
24 Haziran genel seçimlerinde sola yakın olanların adaylıkları nasıl kesildi ve bir görüşe göre de böylece HDP'ye daha fazla oy yönlendirmesi oldu ise.
Bu defa da Cumhurbaşkanı adaylığı sonrası CHP yönetimi ile ters düşen Muharrem İnce'ye yakın olan isimlerin yerel seçimlerde kesinlikle aday yapılmayacağı yönünde.
Tabi bu bir görüş ve kulis bilgisi.
Aslında elimizdeki bazı veriler bu bilgiyi doğrular niteliğinde.
Mesela son günlerde İnce'ye yakın bazı isimlerin daha şimdiden aday adayı olmayacaklarını açıklamaları bir anlamda bu bilginin doğruluğunu güçlendiriyor.
*
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “CHP’de değişimden yanayım, değişim fırsattır. Bunda da ısrarcıyım. Kişilerle sorunum yok. Atadan CHP’liyim, talebim yönetimseldir.” diyerek 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olmayacağını açıkladı.


“Bizim genel başkanımızın bir özelliği vardır. Önüne bir kasa domates koy, içinde bir tane çürük varsa onu bulup çıkarıp genel başkan yardımcısı yapıyor” diyerek ilginç bir çıkışda bulunan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de "Mart 2019 yerel seçimlerinde aday adayı değilim. Ama partim ne görev verirse yaparım" diye açıklama yaptı.
*
Aslında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da İnce'ye açık destek verenlerdendi. O diğerleri aksine Edirne'ye hizmet etmek için yola çıktığını, siyasetin en büyük amacının halka hizmet olduğunu ifade ederek tekrar aday olmak istediğini dile getirdi..
24 Haziran seçimleri sonrası CHP Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce'ye açık destek veren isimlerden; Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu gibi bazı isimler henüz renk vermeyenlerden.
*
Tabi şayet; genel seçimlerde sola yakın olanların adaylıklarını kesen CHP yönetiminin, veya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mart yerel seçimlerinde de Muharrem İnce'ye yakın isimleri aday yapmayacağı söylemi doğru çıkarsa bu durum İstanbul Batı Yakasında yer alan bölgemiz ilçelerine de yansır.
Kimi yerini garanti ederken kimi ise bu durumdan dolayı ciddi sorun yaşayabilir.
Bu isimlerin başında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gelmekte.
Aslında Işıklar'ın İnce'ye yakınlığı hem en büyük avantajı hem de dezaavantajı olarak görülebilir.
Avantaj çünkü CHP yönetimi veya Kılıçdaroğlu simgesel olarak Işıklar'ı yeniden aday yapar ve 'bakın kardeşim bizim Muharrem İnce ile sorunumuz olsaydı dünürünü aday yapmazdık' diyebilir.
Dezavantaj duruma nasıl düşer derseniz; CHP yönetimi parti disiplinini sağlamayı amaçlayarak, tekrar olası bir olağanüstü ayaklanmayı düşünenlere göz dağı vermek için 'Bakın kardeşim yok öyle yağma, kafasına göre hareket eden kim olursa olsun gereği yapılır ve o kişinin bileti kesilir. Dünür münür dinlemeyiz, cezasını keseriz' diyerek özcan Işıklar'a fatura ödetilebilinir.
*
Diğer ilçeler nasıl etkilenir derseniz?
Aynı mantıkla yola çıkacak olursak bu seçimlerde bir çok ilçede biletler erken kesilebilir.
Hatta hiç beklenmedik ilçelerde bile sürpriz adaylar görebiliriz.
Bekleyip göreceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi