CHP İstanbul bildiğiniz gibi....

Dün yazımızda, 13 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek, CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimleri için il başkanlığına aday adayı olacak isimlerden bahsetmiştik.
Onlardan birisinin de Canan Kaftancıoğlu olduğunu, kadınların ve gençlerin temsilcisi olarak bu seçimlerde istanbul il başkanı olmak için kendisini destekleyenlerin olduğunu biliyoruz demiştik.
Bu yazı sonrası Kaftancıoğlu ile görüştüğümüzde kendisinin aday olmayacağını, genel merkeze de bu durumu ifade ettiğini ancak CHP İstanbul İl Başkanlığı için partiyi önce İstanbul'da sonra Türkiye'de iktidara taşıyacak bir ekip oluşturmak gerektiğini kaydetti.
Mevcut başkan Cemal Canpolat ile değil, daha aktif çalışan, söylemleri ile, çalışmaları ile, örgütü harekete geçirecek, yeni bir il başkanına ihtiyacımız var diyen Kaftancıoğlu bu görevi üstlenecek bir kaç isim ile görüştüklerini ve yakın zamanda bunu da kamuoyu ile paylaşacaklarını da belirtti.
*
Bu durumda mevcut başkan Cemal Canpolat dışında; Yunus Emre, Mehmet Karlı ve Ali Kemal Kumkumoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olduklarını, Kaftancıoğlu tarafının da başka bir aday çıkartmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyebiliriz.
*
Bu arada hemen hemen bütün ilçe seçimlerinde özellikle genç ve kadın kotasına uyulmaması, hakedenlerin değil de torpillilerin il delegesi olarak yazılmaları, kimi akraba, karı koca, baba kız ve abi kardeşlerin hem ilçe yönetim kurulu olarak hem il delegesi olarak yazılmaları örgütün duyarlı üyelerinin tepkisini çekti.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın listesi seçimlerde kaybettiği için il delegesi olamadı.
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise her iki listeye de adını yazdırmayarak, seçimlerin hakkaniyetli geçmesi için böyle bir karar aldığını söylemiş.
İl Başkanı Cemal Canpolat  kendi ilçesinde, seçimleri kaybetti.
Bu arada kadın ve genç kotasına uyulmayan bir çok ilçede itirazlar olmazken, il başkanı Canpolat ve ekibine muhalif oldukları bilinen ilçelerden; Küçükçekmece, Beykoz ve Bahçelievler'in ilçe seçimlerine itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulları bu ilçelerin seçimlerini iptal edebilir.
İptal olursa il kongresine bu ilçelerin delegeleri giremeyecek.
Bakırköy'de de kotaya uyulmamasına rağmen herhangi bir itirazda bulunulmadığı için seçimlerin iptal edilmeyeceği konuşuluyor.
*
Hani 'aynı tas aynı hamam' mı desek, 'batı cephesinde yeni bir şey yok' mu desek.
Aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nin hemen hemen her kademesinde boy gösteren durum yaklaşan kurultay öncesi, mahalle delege seçimleri ile başlayarak, ilçe ve il seçimlerinde o kadar kendisini gösteriyor ki.
Aynı tas aynı hamam Atasözü'müz az bile kalır.
Yöntem aynı.
Uygulama aynı.
Parti tüzüğü aynı.
Gidilecek yol aynı.
Sistem aynı.
Değişen sadece ne biliyor musunuz?
İsimler.
Dün aynı yöntemleri; Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma uyguluyordu.
Bugün; Hasan, Hüseyin, Cemal, Kemal uyguluyor.
Olan önce örgütün emektarlarına, akıl katanlarına, güç katanlarına, CHP'yi iktidara taşımak için kanının son damlasına kadar yüreğini ortaya koyanlara oluyor.
Sonra her şeye rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin birgün mutlaka Türkiye'de tek başına iktidara gelmesine ümit besleyen yurttaşlara oluyor.
Daha sonra ise; daha dinamik, daha üretken, daha pozitif, daha çalışkan bir ana muhalefet partisinden mahrum olan Türkiye'ye oluyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi