CHP İstanbul İl Başkanlığı binası muamması!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’da ilçe kongrelerini tamamlayarak 37. Olağan CHP İstanbul Kongresine doğru yol almaya başladı.

CHP İstanbul İl Yönetimi il kongresinin tarihini 9 Şubat 2020 Pazar olarak belirlerken, CHP PM ise 37. Olağan Kurultayı'nın tarihi olarak 28-29 Mart 2020'de ve Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılması kararlaştırılmıştı.
37. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi'nde 39 ilçede yapılan seçimlerde il delegesi olan parti üyeleri, doğal delegeler (İstanbul milletvekilleri, il yönetim kurulu, il disiplin kurulu üyeleri) oy kullanabilecek.
CHP İstanbul İl Kongresi'nde 600'ün üzerinde delege oy kullanacak.


 

Önce bina meselesi aklansın

Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler yeni il başkanının kim olacağından önce bir türlü kesinlik kazanmayan yeni il binasının durumunun açıklığa kavuşması gerektiğini belirtiyorlar.

Bildiğiniz gibi önce Cemal Canpolat döneminde yeni bir il binası almak için kampanya başlatan ve tanesi 10 bin TL'den 2 bin bilet satan CHP İl Başkanlığı, ardından Canan Kaftancıoğlu zamanında da tekrar bir bağış çağrısında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Cemal Canpolat başkanlığı dönemi 21 Ekim 2016 tarihinde Bakırköy WOW Otel'de dayanışma yemeği düzenledi.

O dönemde tanesi 10 bin TL'den satılmak üzere 2 bin bilet bastıran CHP yönetimi, yeni bir il binası alınacağını duyurdu.

Öyle ki Mecidiyeköy'de 24 milyon TL'ye bir binanın bulunduğu, satılan biletlerden 20 milyon gelir elde edileceği, kalan 4 milyonun ise Genel Merkez'den talep edileceği açıklandı.

Biletlerin düzenlenen yemekte satılmasına rağmen ne yeni il binası alındı ne de toplanan paranın ne olduğu açıklandı.
2018 seçimlerinde ise Canpolat, seçim günü olan Pazar günü yaptığı konuşmada; Arsamız alındı, Pazartesi kazmayı vuruyoruz. Şayet ben kaybedersem kazanan Canan Kaftancıoğlu'ndan bu paraların hesabını soracağım' dedi.

Aradan iki yıl geçti, ne Canpolat öyle bir hesap sordu, ne de Kaftancıoğlu o toplanan paraların durumunu açıkladı.

*

12 Aralık 2019 günü ise basında şöyle bir haber yayımlandı:

Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu'nun bir hayli yakınındaki Avangart Sitesi'nin bitişiğinde yedi katlı bir bina CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanlığı yapılmak üzere satın alındı. Binanın maliyetinin 40 milyon lira olduğu iddia edilirken, bu maliyetin CHP Genel Merkezi ve bağışlarla karşılandığı belirtildi. Independent Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, binanın tapusunun alındığını belirtti. Yeni binaya taşınmak için acele etmediklerini belirten Kaftancıoğlu, "Sadece yeni il binası demeyeceğiz. Burada yeni nesil siyaset de vücut bulacak. Taşınmak için acele etmiyoruz. Yeni nesil siyaseti hayata geçirecek hiyerarşiyi, birimleri oluşturacağız. O nedenle taşınmak için acele etmiyoruz. Birkaç aylık süremiz var." dedi.

*

Bu haberden sonra CHP İstanbul İl Başkanı iddia edilen bina ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı, maaliyeti ile ilgili bilgi vermedi, tapusunu ortaya koymadı.

Yaklaşan İstanbul İl Kongresi öncesi yeni bir açıklama bekleyen partililer yeni il başkanının kim olacağından önce bir türlü kesinlik kazanmayan yeni il binasının durumunun açıklığa kavuşması belirtiyorlar.

Kaftancıoğlu'nun İstanbul'dan vazgeçmesi çok zor!


Şimdi gelelim adaylara.
2018 seçimlerinde koltukta oturduğu halde aday olan ve 7 oy fark ile Kaftancıoğlu'na karşı kaybeden Canpolat dün bu twiti paylaştı:

'Kadınlarımızla, gençlerimizle, ilçe başkanlarımızla, partisini ve değerlerini emeği, samimiyeti ile her zaman hayatlarının, ailelerinin önüne koyan İstanbul örgütümüzle dün, bugün ve yarın hep beraber olacağız, omuz omuza mücadele edeceğiz.

Aslolan “CUMHURİYET HALK PARTİSİ”DİR...'

Normal zamanlarda böyle bir mesaj çok fazla şey ifade etmese de kongre öncesi herkes bu mesajdan 'Canpolat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan adaylık yetkisi aldı' anlamını çıkarttı.

Cemal Canpolat'ın geride bıraktığımız Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika görüştüğünü bu görüşmede yeniden aday olma talebini ileten Canpolat'a Kılıçdaroğlu’nun ise, “Arkadaşlarla durum değerlendirmesi yaptıktan sonra kararımızı açıklayacağız” dediği daha önce ortaya çıkmıştı.

*

Şimdiye kadar CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen aday adayları; Canan Kaftancıoğlu, Cemal Canpolat, Necdet Saraç, Eren Erdem ve Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi genç siyasetçi Selçuk Sarıyar isimlerinden oluşmakta.

2018 seçimlerinin ardından 'Cemal Canpolat adaylık konuşmasında; Belediye başkanlarından hesap soracağım dedi, kazandı başkanlar ile kol kola oldu. 'sol'dan dem vurdu kazandı, 'sol'u unuttu kaybetti.' demiştim.

Diğer aday adayı isimlerden sadece Necdet Saraç ismi biraz aday olabilir gibi geliyor. Yoksa arkasında gençlerin, kadınların, önemli diyebileceğimiz bir halk kitlesinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteğini alan Canan kaftancıoğlu'nun kolay kolay İstanbul'dan vazgeçmeyeceğini ve seçimleri kazanacağını söyleyebilirim.

Kaftancıoğlu Genel Sekreterlik teklifine sıcak bakmaz!

Bilindiği üzere daha kurultay süreci başlamadan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ilçelerde, illerde ve büyük kurultayda "tek aday" önrrisinde bulunmuştu.

Bu durumu yorumladığımda ise 'Kılıçdaroğlu kurultayda kedisine rakip istemiyor' demiştim

Geldiğimiz noktada Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması noktasında Kaftancıoğlu'nu 'Gel seni genel sekreter yapalım' türünden teklifler ile ikna edemez ise işaret edeceği kişinin kazanmama ihtimalini düşünerek kimseyi işaret etmeyeceğini ve böylece örgütün sesini dinleyerek de İstanbul delegelerinin ciddi desteğini alacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi