Çocuğun babası yoğurtçu mu, sütçü mü?

Kasım ayı içinde yazdan kalma bir günü  piyango çıkmış gibi bağrıma basarken, sıcacık bir yağmur yağmaya başladı. Bir yandan güneş, bir yandan yağmur ve toprak kokusu, daha ne isteyeyim? Böyle havalarda yazmakta, okumakta inanılmaz keyiflidir. Yanına bir de kahve eşlik ederse, değmeyin keyfe!
Dünyadan uzun süre kopmak doğru değil elbet. Arada neler oluyor diye bakmak lazım.Bir süre sonra, internetten haberlere bir gözatayım dedim. Baktım Rıza Zarrab ile ilgili bir haber var. En iyisi televizyonu açıp neler oluyor diye bir bakayım diye düşünerek, kumandaya uzandım. Bulunduğum yerde  çanak anteni var ve binli sayılara kadar sıralanmamış yayın mevcut. Sabırla haber kanalı arıyorum ama bir kanalda başlık okudum, mıhlandım kaldım!
Yok yahu, şaka programı heralde diye düşünüyorum ama yüzler gayet ciddi ve iki ünlü sunucu programı yönetiyor. Bir kadın konuşuyor ama ses gelmiyor, duyamıyorum. Televizyonun sesini açmaya çalışıyorum. Bipppp.....Bippppp... Ağız hareket ediyor, dudaklarını okuyorum ama ses yok! Uyarılar, daha doğrusu fırçalar geliyor ünlü sunuculardan,” düzgün konuşun Türkiye bizi dinliyor, söylediklerinizi kesmek zorunda kalıyoruz” falan, filan..
***
Koskoca bir başlık atmışlar; “Bilmem kim hanımın kızının babası yoğurtçu bayram mı?” Kız da bu arada 14 yaşına gelmiş. Karşıda birileri daha oturuyor, yüzleri maskeli. Tanınmamak için stüdyodaki yayına öyle katılmışlar. Aman allahım! Konuşmaları dinliyorum ve şaşkın bakıyorum. Hanımefendi diyor ki; “Evlerine gittim, çayıma ilaç attılar”.  Yoğurtçu bey de diyor ki “hayır, yalan biz ormana gittik.” 
Ne olacak şimdi? Yoğurtçu bey’e DNA testi yapılacak. Sonuç ne zaman gelir hocam diye soruyorlar. Bir hafta sonra sonucun açıklanacağını söylüyorlar. Bir sürü de  halk jürisi var, herkes merak içinde(!) Acaba, yoğurtçu mu? Hazır Türkiye(!)bu olaya kilitlenmişken daha da aksiyon yapmak lazım. İğrenç sorular birbiri ardına kadıncağıza ve adama soruluyor. “Yoğurtçu babası çıkmayabilir mi?” Kadıncağız düşünüyor. “Ya sen, yoğurtçu bey, babası çıkarsan n’olcak?” 
***
Bir hafta geçiyor aradan, güzel ülkem konuya odaklanmış, merak içinde DNA testinin sonucunu bekliyor. Ve elindeki zarfı dünyanın en önemli haberini okuyacakmış gibi açıyor sunucumuz. Kelime kelime, her kelimenin sonuna nokta koyarak sonucu açıklıyor. Yoğurtçu, kızın babası %99.9... Tey teyyyy.... Ah ben bile mutlu oldum. Yoksa bakkal, çırak, manav kim varsa tutup getirecekler yayına. Bu sadece tek DNA testi değil elbette. Bir hafta içinde her gün birileri yayında test için sıra bekliyor. Buraya çıkarılıp incitilen insanlara yazık, bunu izleyen insanlara yazık! 
Ekonomi çökmüş, vatandaş gıtlağa kadar borç içinde, benzin beş TL’yi geçmiş, altın-döviz fiyatları uçmuş, sucu bile işsizlikten yakınıyor, esnaf kalmamış birer birer dükkan kapatıyorlar.  Eğitim sistemi, işsizlik vs. Hiç onlara da girmeyelim! Bakalım sırada kimlerin çocuğu kimden. 
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi