Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Cumhuriyet ilçesi Çatalca!

Çatalca Kaymakamlığınca düzenlenen resmi tören de, bir gün öncesinde Belediye Başkanı Mesut Üner'İn resepsiyonu da, Fener Alayı yani Cumhuriyet Yürüyüşü de tek cümle söyletti Çatalca için...

Cumhuriyet ilçesi Çatalca!
Evet Çatalca tarihi boyunca hep Cumhuriyetçiliği ile, hep Atatürkçülüğü ile anılmış ve anılmaya da devam edecek bir ilçe...
Bu anlamda öncelikle Kaymakamımız İnci Sezer Becel'e, Belediye Başkanımız Mesut Üner'e ve hem Kaymakamlık öncülüğündeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu sayın öğretmenlerimize, Belediye Başkanı Mesut Üner'İn öncülüğündeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kadrosundaki tüm personellere teşekkür etmek ve onları takdir etmek gerektiğini düşünüyorum.
Ve her şeyden, herkesten daha büyük takdiri hak eden Çatalca halkı!
Muhteşemdiniz. Harikaydınız. Dedik ya hani, bir defa daha, bir defa daha söylemek geliyor içimden. Cumhuriyet ilçesi Çatalca!
Neler oluyor...
Gelelim biraz da belediye işleyişi ve mevcut sıkıntılara... Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in ne kadar haberi vardır, ne kadar yoktur bilmem ama, sokaktaki siyaseti iyi takip eden vatandaşların bile haberi olan konular var.

Birinci konumuz; H. Fehmi Akyüz;
Kendisinini İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü sorumluluğunu istemediği, bu bağlamda Belediye Başkanı Mesut Üner'e de konuyu ilettiği de konuşulan konular arasında. Mesut Üner'in de yeni görevlendirmeler yapılacağı konuşuluyor.
Fehmi Akyüz'den İmardan sorumlu başkan yardımcılığı vasfı alınır ise kime verilir? Böyle bir şeyin olma olasılığını düşünüyorum da, Akyüz'ün İmar Müdürlüğündeki sorumluluktan vazgeçeceğini de açıkçası hiç düşünmüyorum. Ya demagojidir kendisi tarafından yapılan, yada bir nabız yoklama... 

Hüseyin Aydın...
Çatalca Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Ufuk Akın'ın odası biliyorsunuz ki Hüseyin Aydın'a verilmişti. Hüseyin Aydın o odayı boşaltmış. Eski İtfaiye Binası Çatalca Belediyesi Ek Hizmet Binası olarak düzenlenmiş ve kendisine bir de makam odası yapılmış. Bundan sonra orada olacakmış. "Gözden ırak olan gönülden ırak olur" derler ama bekleyip hep birlikte göreceğiz. Acep öyle mi olacak?

Ve boşalan oda!
İşin en çekişmeli noktası ise şimdiden sonra başlayacak. Başkanlık katında boş bir oda! Eyvah eyvah! Kim geçecek şimdi bu odaya? Bana sorarsanız eğer siyasi başkan yardımcısı yada genel koordinatör... Değil! Evet değil. Danışman vasfı verilen bazı meclis üyelerinin de bu odayı istediği noktasında gelen duyumlar var ama duyum sadece. Ben olsam şahsen o odayı yuvarlak masası olan bir toplantı odasına çevirir, başkanlık katında da olduğu için gerekli donanımı yapardım. İçerisinde sunumların yapılabileceği, ışıkların kapatıldığında sadece görseller üzerinde çalışmaların da yapılabileceği on numara bir toplantı odası. Ki Çatalca Belediyesinin gerçekten böyle bir odaya ihtiyacı var.

Kaldırımlar... Parklanmalar! Sokak köpekleri...
Bugün için görünen o ki, Çatalca'nın başlıca sorunları devam ediyor. Birincisi kaldırım işgalleri. Öncelikle zabıta müdürüne, asli görevinin sadece kaçak yapıları takip etmek, yada bu anlamda çalışmalara girişmek değil, halkın hakkı olan ama bir çoğu gasp edilen kaldırımları da halka açık tutmak olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Zaten dar olan kaldırımların hemen yanı başına da yapılan araç parkları sebebi ile özellikle çocuklu bayanlarımızın yolun ortasından gitme zorunluluğu hala devam ediyor. Parklanma konusunda da Çatalca Kaymakamımız Sayın İnci Sezer Becel önderliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün ekiplerince sadece çekici marifeti ile değil, memurlar marifeti ile de uygulama yapılması şartı ve zorunluluğu tabiri caiz ise farz olmuştur.
Ve sokak köpekleri. Geçtiğimiz yıl eleştirdiğimizin çok ve çok üstünde bir sayı ile karşı karşıyayız. Öylesine bir şey ki bu, kısırlaştırıldıkları için üremeleri mümkün değil. O zaman ilçemize bir yerlerden atılıyor. Çok merak ediyorum. Acaba diğer ilçelerde de bizim ilçemizde olduğu gibi belediye yetkilileri telefonda " Bize de atıyorlar, yapacak hiç bir şeyimiz yok" diyebiliyor mudur? Sevgi bahçeleri adı altında bir proje sunduk ama ne yazık ki Mesut Başkan'ın kadrosu aşılama yeri yapar gibi bir projeden bahsediyor. Bu konuda derhal İBB ile diyoloğa geçilmeli ve bu atımlarında sonlandırılması gerekli. Kısacası sevgili okurlar, sorunların aynılığına bakarsak; Aynı tas, aynı hamam!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi