DAMGA’da yeni dönem…

Elinizde tuttuğunuz gazete Türk Basın Tarihi’nde önemli atılımlara imza atarak bu günlere geldi.

1990’lı yıllarda İstanbul’un 3. Bölgesi belde belediyeleri enflasyonu ile anılmaktaydı.

O yıllarda hemen hemen her belde belediyesinin bir yayın organı vardı.

Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece ilçelerinin her birinde 10’dan fazla belde belediyesi ve bir de kendi ilçe belediyelerini sayarsak bölgemizde 50’den fazla belediye başkanlığı bulunuyordu.

Bu belediye furyası kendi medyasını yaratmak ve yaşatmakla meşguldü.

İşte bu medya furyasından 2000’li yıllara sadece HABERDAR ve GERÇEK gazeteleri kaldı.

Bu iki gazete bir araya gelerek yerelde kalma özelliğini daha da büyüttü ve İstanbul’un tamamında pazar günleri dahil haftanın her günü yayınlanan, 10 bin adet basılarak gazete bayilerinde satışa sunulan, 16 sayfa içeriği ile dolu dolu gazete olan DAMGA’yı okurlarına sunmayı başardı.

Bu iki gazetenin sahibi Ali Tarakçı ve Mehmet Mert yanlarına Cengiz Alçayır’ı da alarak DAMGA’da bir anda tüm Türkiye’nin dikkatini çeken önemi araştırma haberlerine imza attılar.

2015 yılı ile 2021 yılı arasında bu üçlü birliktelikten önce Cengiz Alçayır ayrıldı, sonra Tarakçı ile Mert dört yıl gazeteyi kaldığı yerden daha da büyüterek İstanbul’un Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alma yetkisinin kazanımını sağladı.

2021 yılı başında Ali Tarakçı’nın da ayrılması ile DAMGA bu satırların yazarı Mehmet Mert’in sahipliği ile yoluna devam ediyor.

*

Amacım; çeyrek asırı geçen gazetecilik bilgi, birikim ve deneyimlerimi arkama alarak, evrensel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda vicdanlı habercilikten vazgeçmeden DAMGA’yı daha ileri noktalara taşımak olacaktır.

Her habere farklı açılardan bakmaya çalışacağız.

Gördüğümüze inanıp haber yapacağız fakat kendi görüşümüzü de habere ekleyeceğiz.

Yayınladığımız haberin devamını derinlemesine incelemeyi ve edindiğimiz bilgileri okurlarımızla paylaşmayı sürdüreceğiz.

Gündemden ve güncel olaylardan her zamanki gibi uzaklaşmayacağız.

Karanlıkla aydınlık arasında aydınlıktan yana.

İyi ile kötü arasında iyiden yana.

Zalim ile zulme uğrayan arasında zulme uğrayandan yana.

Haklı ile haksız arasında haklıdan yana.

Güçlü ile zayıf arasında zayıftan yana tavır alan gazete yapacağız.

*

DAMGA’ya emek veren, yazı yazan, destek olan her bir bireyin benimle aynı düşüncede olduğundan şüphem yok.

Bu vesile ile DAMGA’nın bu günlere gelmesinde Ali Tarakçı başta olmak üzere, emeği geçen Cengiz Alçayır’a çok teşekkür ediyorum.

Haftanın yedi günü büyük özen ve özveri ile bu gazeteyi yayına hazırlayan ekip arkadaşlarım; Ekrem Hacıhasanoğlu’na, Anıl Boduç’a, Barış Kış’a, Türkan Ervan’a, Taylan Taşdöğen’e, Zeynep Vural’a, Burak Zihni’ye, Bahadır Sugür’e, Yakup Tezcan’a, İrfan Demir’e, Müge Yücetürk’e, Cem Erbaş’a, Zehra Çelik'e, Ufuk Çoban’a, Abdullah Aslan’a, Gülşah Kurt’a, Savaş Atak’a, Hıdır Uluğ’a, Berrin Yeşiltepe’ye, Osman Köse, İlke Duyan, Mert Köse’ye, çok teşekkür ediyorum.

Her ne kadar şuan aramızda olmasalarda eski çalışma arkadaşlarım; Emek Karakaş, Barbaros Özçelik, Fatma Sarıbıyık,  Mehmet Ali Çatal, Cihan Güner, Sedef Kabak, Cem Erbaş gibi adını yazamadığım çok arkadaşımın DAMGA'ya emeğini inkar edemeyiz.

Dağıtım elemanlarımız olmaz ise bu gazete her sabah iş yerlerinize, evlerinize ulaşmaz o emekçi arkadaşlarım; Ayhan İkiz, Salih Doğan, Ali Burhan Simser, Şenol Yene, Hasan Eraslan Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum.

Gazetemizin basımını sağlayan Arslan Güneydoğu Matbaacılık personeline, hukuk danışmanlarımız; Av. Mustafa Emgin, Av Uğur Sayanar, Av. Orhan Kılıç’a çok teşekkürler.

Köşe yazıları ile gazetemize renk katan, zenginlik katan; Hüseyin Şengül, Asker Avşar, Dilek Bozkurt, Melike Fakı, Berrin Yeşiltepe, Oktay Apaydın, Pınar Çetinkaya, Muzaffer Muyan, Remzi Tanış, Özlem Akarken, Utku Kızıltan, Celal Bilgen, Mustafa Dolu, İlhami Işık, Ayhan Ongun, Bahattin Demir, Murat Kahriman, Ali İbrahim Önsoy, Onur Karakoç, Hakan Sönmez, Osman Köse, Emre Yüksel, Kanun Göçer, Hüsametin Aslan, Tülay Hergünlü, Sevim Güney, Halit Çelikbudak, Saara Özenç, Mehmet Ali Çatal, Eser Gülçin Ketenci, Ali Avcu, Nergis Demirkaya, Tuğçe Marik başta olmak üzere adını yazamadığım DAMGA dostlarına çok teşekkür ediyorum.

DAMGA gibi gazeteciliğin yaşaması için yayınlanan basın yayın organlarına destek veren, emek veren, bedel ödeyen, maddi manevi fedakarlıkları ile güç katan tüm özgür basın dostlarına, abonelerimize, reklam verenlerimize çok çok teşekkürler.

Gazetecilik sizler sayesinde yarınlara ulaşacak ve sizler sayesinde haksızlıkları yazmayı sürdürecek, bunu bilesiniz.

*

Son olarak şunu söyleyelim; DAMGA eskisinden daha güçlü, daha inançlı, daha özgüveni yüksek bir performans ile yoluna devam edecek.

Bu yol uzun yol, hep beraber bu yolculuğu sürdüreceğiz.

Yarın aramızda yeni ekip arkadaşlarımız olacak, Türkiye’nin yakından tanıdığı köşe yazarları aramıza katılacak.

Bu gazete ne ocudur, ne bucudur, ne yandaştır, ne karşıttır, ne sağcıdır, ne solcudur.

Her görüşe eşit mesafede olan, her inanca saygılı olan, insan olmayı başaran herkesin yanında olan sadece ve sadece adil habercilik yapmak isteyen bir gazetedir.

Tüm insanlığın iyiliğine faydalı haberlerimizin daha çok olduğu günlerde görüşmek üzere…

Haberin DAMGA’sı ile kalın…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi