Ahmet Ercan bu kez 8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı!

Ahmet Ercan bu kez 8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı!
Ahmet Övgün Ercan, 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı ev stokları yapılması gereken bölgeleri açıkladı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan depremler vatandaşları tedirgin ederken, deprem uzmanlarından farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ahmet Ercan, üç bölgeyi sıralayarak “8 şiddetinde deprem” uyarısında bulundu.

İşte o üç bölge

Kişisel X hesabından bir paylaşım yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Doğu Anadolu Kırığı’nda gerilmenin Bingöl-Karlıova hattına doğru arttığını açıkladı. Bölgede 8 şiddetine dayanacak yapılaşmaların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Ercan, “Gökdere, Ilıca ve Karlıova”yı işaret etti.

İşte Ahmet Ercan’ın son paylaşımı ile uyarı yaptığı bölgeler:

“Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor. Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0'e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, İlıca, Karlıova'ya dikkat.

Süper Kupa’nın geliri deprem bölgesine

Öte yandan farklı bir paylaşımında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finaline de değinen Ahmet Ercan, maçın Yeni Elazığ Stadyumu’nda oynanmasını talep etti. Deprem bölgesinde yer alan bir ilde Süper Kupa finalinin oynanması gerektiğini ifade eden Ercan, maçtan elde edilecek gelirin de depremzedelere aktarılmasını istedi.

Ercan’ın söz konusu mesajında; “Galatasaray-Fenerbahçe Cumhuriyet kupası maçı deprem bölgelerinden biri olan Yeni Elazığ Stadyumunda oynansın, gelir, 6 Şubat Kahramanmaraş depremini görenlere verilsin.” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.