Ahmet Ercan’dan Malatya depremi açıklaması

Ahmet Ercan’dan Malatya depremi açıklaması
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 şiddetindeki depreme ilişkin uzmanlardan ilk yorumlar gelmeye başladı.

25 Ocak Perşembe günü saat 16.04’te Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, sarsıntıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kişisel X hesabından bir paylaşım yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sarsıntının Pütürge kolunun kırılmayın parçasında meydana geldiğini açıkladı. Bölgede daha büyük bir deprem beklenmediğini belirten Ercan, artçı sarsıntıların ise süreceğini ifade etti.

İşte Ahmet Ercan’ın paylaşımında yer alan ifadeler: “Malatya'da M5,3 luk deprem Pütürge kolunun kırılmayan parçasında oldu. Simdilik daha büyüğü olmayabilir. Artçılar sürecek.”

Ercan hemen ardından paylaştığı ikinci mesajında ise; "Dün Elazığ’daki DEPREM TOPLANTISINDA Pütürge kolunun Malatya'da deprem üretebileceğini açıklamıştım. 16.04'de deprem M5,3 olarak gerçekleşti. M3,5’luk artçı depremcik boşaldı. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kahramanmaraş, sarsıldı. Küçük olmasına karşın korkuttu." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.