Gümüşhane’de neler oluyor? Deprem uzmanları yorumladı…

Gümüşhane’de neler oluyor? Deprem uzmanları yorumladı…
Gümüşhane’de peş peşe meydana gelen depremlerin ardından bölge halkı büyük panik yaşarken, deprem uzmanlarından açıklamalar geldi.

Üst üste orta şiddetli depremlerle sarsılan Türkiye’nin Gümüşhane ilinde yaşanan hareketlilik dikkat çekti. Kentte 22 saat arayla 4,3 ve 4,1 şiddetlerinde depremler meydana gelmişti. Çevre illerden de hissedilen depremlerin ardındanm halk panik yaşarken, sarsıntıların nedenlerine ilişkin uzmanlar açıklamalarda bulundu.

“Deprem beklenen bölgeyi etkileyebilir”

Gümüşhane’de meydana gelen depremleri sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yorumlayan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin Dumanlı Fay Zonu’nda meydana geldiğini söyledi. Görür deprem beklenen Erzincan ve Bingöl arasına dikkat çekerek yaşanan sarsıntıların bu bölgede beklenen deprem için stres yükleyebileceğini belirtti.

İşte Naci Görür’ün Gümüşhane depremleri için yaptığı o yorum: “Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle”

Tetikleyici olur mu?

Öte yandan Gümüşhane’de yaşanan depremlere ilişkin bir başka yorum da Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan’dan geldi. Depremleri yerel gerginlik boşalmaları olarak gören Ercan, sarsıntıların bölgede büyük bir depremin öncüsü olmadığını söyledi.

Ercan Gümüşhane depremi hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Gümüşhane Kelkit Dumanlı kırığı üzerinde 5 km odak derinliğinde oluşan M4,3 M4,0 küçük depremler, yerel gerginlik boşalmalarıdır. Bölgede büyük bir depremin öncüleri değildir. Güçlü ekonomi, yuksel bireysel gelir, tarım alanlarında uzak, sağlam yerde sağlam elik yapı tek çözüm.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.