Hakkari'de peş peşe depremler!

Hakkari'de peş peşe depremler!
AFAD: Saat: 20.06'da Hakkari Yüksekova'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

VALİLİK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde saat 20.06'da 4.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ana kadar olumsuz bir durumun olmadığı belirtilerek, "İlimiz Yüksekova ilçesi merkezli 4.4 büyüklügünde meydana gelen depremle ilgili olarak şu ana kadar 112 başta olmak üzere, ilgili birimlere ulaşan bir olumsuzluk bildirilmemistir. Başta kolluk birimleri olmak üzere, diğer idari birimler hem muhtarlarımızla görüşerek, hem de alanda tarama yaparak olumsuzluk olup olmadığı hususunu takip etmektedirler.Tüm Hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim büyük bela ve musibetlerden ülkemizi korusun"denildi.

4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM

Bu arada saat 20.06'da merkez üssü Yüksekova olan ve derinliği 2.52 olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Hakkari ve çevre köylerden de hissedildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, kısa süreli paniğe neden olurken, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 19.37'de merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem Hakkari ve yakın çevresinden de hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan bazı vatandaşlar evlerinden çıktı. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.