Naci Görür o bölgeyi uyardı! “Dikkatli olmak gerekir”

Naci Görür o bölgeyi uyardı! “Dikkatli olmak gerekir”
Kahramanmaraş’ta son yaşanan depremleri yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir uyarı geldi.

Fatma Müge Yücetürk - 6 Şubat depremleri ile sarsılan Kahramanmaraş’ta 21 Mayıs 2023 Pazar gecesi 4.0 şiddetinde bir deprem yaşandı. Aynı gün birkaç saat önce de Adana’da 4,8 şiddetinde bir sarsıntı meydana gelmişti. Bu iki depremi yorumlayan deprem bilimci Naci Görür, bölgede bir gün içinde yaşanan depremlere yönelik düşüncelerini paylaştı.

Kişisel Twitter hesabından depremlerle ilgili açıklamalar yapan Naci Görür, “Dikkatli olmak gerekir” uyarısında bulunmayı da ihmal etmedi. Görür ilk olarak Adana’da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depreme ilişkin görüşlerini paylaştı. Mesajında “Aksaağaç-Saimbeyli yöresinde 4,8 deprem oldu. Daha önce küçük depremler olan Hacıkodal, Karakuyu gibi lokasyonlara yakın. Doğu Anadolu ve Sarız Faylarının Adana Havzasına saçaklanarak indiği bölgede. Geçmiş olsun.” ifadelerine yer veren Görür birkaç saat sonra meydana gelen Kahramanmaraş depremini de yorumladı.

Kahramanmaraş’ta 21 Mayıs 2023 Pazar gecesi meydana gelen 4.0 şiddetindeki depreme ilişkin uyarılarda bulunan Görür düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Hacıkodal-Göksun/K. Maraş yöresinde 4,0 deprem oldu. Bu bölge oldukça hareketli ve sık sık küçük depremler üretiyor. Bir kaç saat önce de aynı bölgede 4,8 deprem olmuştu. Dikkatli olmak gerekir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.