Naci Görür’den 20 Mart Kahramanmaraş depremi yorumu

Naci Görür’den 20 Mart Kahramanmaraş depremi yorumu
Prof. Dr. Naci Görür 20 Mart 2024 Çarşamba günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri ile sarsılan kentte küçük ve orta şiddetli sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak 20 Mart Çarşamba sabahı saat 08.55’te Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğulları ilçesi Kocalar mevkiinde 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Naci Görür’den yerin 5,13 km derinliğinde yaşanan sarsıntıya dair ilk yorum geldi.

Kişisel X hesabından 20 Mart Kahramanmaraş depremini yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının hangi fay kolu üzerinde olduğunu da açıkladı. Depremin artçı bir sarsıntı olduğunu dile getiren Görür, vatandaşların endişlenmemesi gerektiğini belirtti.

İşte Naci Görür’ün o paylaşımı: “Arkadaşlar, 2 saat önce K. Maraş, Dulkadiroğulları, Kocalar’da 3,9-4,0 deprem oldu. Deprem muhtemelen Pazarcık kolu üzerinde (Resim). 5-8 km derinde. Bu deprem artçı bir deprem ve endişeye mahal yok. Sevgiyle”

Kahramanmaraş’ta deprem 20 Mart 2024

Kahramanmaraş'ta, Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı'nın merkez üssünü Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi olarak belirlediği deprem, saat 08.55'te oldu. Yerin 5,13 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.