Naci Görür’den Hakkari depremleri açıklaması

Naci Görür’den Hakkari depremleri açıklaması
Hakkari’de bu akşam peş peşe meydana gelen iki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den ilk değerlendirme geldi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi yılın son günü ard arda gelen depremlerle sarsıldı. İlki saat 19.37’de 4,4 şiddetinde ikincisi ise saat 20.06’de 4,5 büyüklüğünde yaşanan sarsıntılar bölge halkında büyük panik yarattı. Sarsıntılara ilişkin ilk açıklama deprem uzmanı Naci Görür’den geldi.

Prof. Dr. Naci Görür X hesabından yaptığı açıklamada 31 Aralık Hakkari depremlerine değindi. Bölgede depremler yaşanmasını olası bulduğunu belirten Görür, Arap Levhası’nın Doğu Anadolu Bölgesi’ni sıkıştırdığını sözlerine ekledi.

İşte Naci Görür’ün paylaşımında yer alan ifadelerin tamamı:

“Yazılı- Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde. Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederk Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari ‘de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir. Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir. Geçmiş olsun.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.