Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Dibe vuran siyaset!

Çatalca’da ne hikmetse müthiş bir sessizlik hakim! Sanki dersin ki “Seçim, meçim yok” Seçim bir tek AK Parti’ye gelmiş gibi. Sadece onların oya ihtiyacı varmış gibi! CHP siyaset açısından, resmen dibe vurmuş durumda! 
İsterseniz konuyu biraz açalım. Sanmayın ki AK Parti’yi övüyorum Çatalca’da! Şunu çok iyi bilin ki AK Parti 24 Haziran seçimlerinde müthiş bir oy kaybı yaşayacak yüzdelik açıdan. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerindeki sonuçlar baz alınmalı bence! Tabi AK Parti tarafında… 
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonuçlarına baktığımızda CHP Çatalca'da yüzde 43.44 oy almış. 18 bin 231 seçmen CHP’ye oy vermiş. AK Parti ise Yüzde 33.04 oy almış, 13 bin 864 seçmen AK Parti’ye oy vermiş. MHP Yüzde 15.26 oy almış, 6 bin 406 seçmen MHP’ye oy vermiş. HDP yüzde 3.34 oy almış, bin 403 seçmen HDP’ye oy vermiş. Saadet Partisi Yüzde 1.30 oy almış. 545 seçmen Saadet Partisine oy vermiş. Bağımsızlara baktığımızda ve diğer partilerin oylarını topladığımızda 3.62 civarı da onlar oy oranı oluşturuyor.
Bu sonuçlara herkes çok dikkat etsin. Peki bu sonuçlara baktığımız zaman 7 Haziran oylarında düşüşler olacak mı? Ben Çatalca’da CHP’nin ve MHP’nin oylarından İYİ Parti’ye kayma olacağını düşünüyorum. 
Tabi bu kaymalar gerçekleşirken AK Parti’nin oyu kaymaz mı? AK Parti’nin Çatalca’da alabileceği en üst seviyedeki oylar 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen seçimde görülmüştür. Yüzde 39.60’tır. 
Ancak buna karşın CHP de 1 Kasım seçimlerinde oyunu bir puan da olsa arttırmıştır. Yani AK Parti 7 Haziran seçimlerinde üye sayısı ile neredeyse eş değer oy almıştır. 
İYİ Parti’nin bu seçimlerde Çatalca’da yüzde 10 bandında kalacağını iddia edenlere sesleniyorum “Köylere çıkın beyler köylere”
Yeni adı ile mahalle belki ama, buraları gezdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız! 
Ancak CHP ve AK Parti’de oy kaybının yaşanacağı bariz ortada. Tüm bu söylediklerim Çatalca ilçesi için geçerli. 
AK Parti’de yeni yönetim üyeye hiçbir şekli yansıyan bir heyecan getirememiş olmakla beraber, bir hayli acemi bir seçim koordinesi içerisindeler. Halka nasıl dokunulur, bilmiyorlar ve hatta neyin sözünü vereceklerinin bile farkında değiller. İlçe Başkanı Mesut Üner de dahil olmak üzere neredeyse tüm yönetim Çatalca ilçesinin tüm mahallelerinde belki de sorunlara ve halkın yaşadığı olumsuzluklara vakıf değiller. Daha önceden vatandaşa verilmiş olan sözlere hele hiç vakıf değiller. 
AK Parti’nin Çatalca’da en fazla oy kaybedeceği konular, yol çalışmaları sebebi ile oluşan hafriyat kamyonlarının terörü, elektrik kesintileri, taş ocağı, verilen ama tutulmayan iş sözleri, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacak denilerek ortaya atılan ama bir türlü temel çalışmaları bile başlamayan projeler (Meydan, prestij yolu, sosyal tesis), Mahallelerin spor kulübü veya diğer derneklerine tahsis edilip ellerinden tekrar alınan piknik alanları… Ve buna benzer halkın bizzat tarafıma ifade ettiği konular. İddia ediyorum bu sebepler Çatalca’da AK Parti’nin oy oranını düşürecektir. Şu an görünen Yüzde 32-33 bandında… He seçime kadar ne olur? Tartışılır. 
CHP’de ise gördük ki Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara partinin tüm yüzünü kendisine çevirmiş ve sırf bu sebepten ki şu an için Çatalca’da CHP var mı yok mu, varlığı bile belli değil. İlçe Başkanının ya da ilçe yönetiminin şekillenmesi Cem Kara imzalı olunca, seçim var ve bugüne kadar tüm seçimlerde, bütün seçim yükünü her türlü Cem Kara sırtlandığı içindir ki CHP’de seçim yükünü sırtına alabilecek ve o hatipliğe sahip kimse yok. Buna Çatalca Belediyesinin siyasi olan tüm başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de dahil. CHP’ye oy vermiş olan seçmenler şu an her halükarda bir başka partiye kayabilecek noktada. Çünkü kapı kapı gezecek tüm CHP’li siyasiler, halka hitap edebilecek CHP’liler bildiğiniz partiden uzaklaştırıldı. Bunun en büyük ispatı tek adaylı olan sözüm ona demokrasi şöleni CHP İlçe Kongresidir. Peki Cem Kara siyasi sahalara çıkabilir mi? Şu anda bunun mümkün olmadığını benim gibi tüm CHP seçmeni de biliyor. Yani bu seçim CHP’nin siyasetinden yoksun geçecek bir seçim gibi görünüyor. Kaldı ki ne demek istediğimi birkaç güne kadar çok anlayacaksınız. Lakin ben CHP’nin şu anki kadrosundan bir tane bile Belediye Başkanı Adayı çıkamayacak olmasını kara kara düşünüyorum. Bence CHP’li seçmen arkadaşlar da bunu kara kara düşünsünler. 
Ve MHP… 
MHP’ de Çatalca’da oyunu koruyamayacak. Ne 7 Haziran, ne 1 Kasım seçimlerindeki oylarını alamayacaklar. MHP’ye oy veren seçmenlerden İYİ Parti’ye kaymalar olduğunu bir hayli gözlerimiz ile bile görebiliyoruz. 
Peki İYİ Parti Çatalca’da nasıl bir oy alır! 
Tüm bu yazdıklarımızı eğer ki çok iyi analiz ederseniz, sonucu zaten ortaya çıkacaktır. 
Cumhurbaşkanlığı ne olur? 
Recep Tayyip Erdoğan yüzde 40 bandındaki oyunu Çatalca’da korur mu? Eğer ki bu oyu koruyamaz ise tüm sorumlusu mevcut ilçe yönetimi olur mu? 
Akşener mi? İnce mi? 
Eğer ki Çatalca’daki seçmen İnce ve Akşener arasında ikiye bölünür ise, yani yüzde 60’lık payda iki paya bölünür ise Recep Tayyip Erdoğan Çatalca’da ilk defa birinci çıkabilir!
Akşener ve İYİ Parti’ye doğru yönelen Çatalca seçmenini görmemek bir nevi siyasi ahmaklıktır. Çatalca’yı gezmeden, sokaklarına girmeden, insanına dokunmadan siyaset yapan arkadaşlar çok iyi bilsinler ki, ciddi bir değişim geçiren Çatalca var. 
Bu arada AK Parti’nin içindeki kargaşayı da perşembe günkü yazımıza bırakalım. İbrahim Yaren isminden ve parti içindeki, yönetimdeki ve ilçe başkanı üstündeki etkisinden bahsedeceğiz… Perşembe’ye kadar kalın sağlıcakla! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi