Selvi Sarıtaç

Selvi Sarıtaç

Dile getirilmeyenler? Hangi 29 Ekim?

Göreve geldiği günden beri ortalama senede bir kez meclis toplantılarına katılan ve o yıl neler yapılacağını tarihleriyle söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, bu güne kadar yapılacağını söylediği hiçbir şey yapılmadı, verdiği tarihlerin hiçbiri de tutmadı.

Bunun en bariz örneği olarak Kasım 2016’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle temellerini atarak en geç 12 ayda biteceği sözünü verdiği Osmaniye Mahallesi’ndeki Belediye Hizmet binası yaklaşık 6 yıl boyunca kaba inşaat halinde kaldı.

Verdiği sözü aradan geçen 6 yılda yerine getirmeyen Başkan Kerimoğlu, Kasım 2016’da da yapılan göstermelik temel atma sırasında dahi binanın ihalesini yapmamış, tören alanında bulunan inşaat şirketi de ‘Bize belediyeden davet geldi, bizde üzerinde şirket isimleri ve logolarımızın bulunduğu iş makinaları ile alanda bulunduk. Bunun dışında Bakırköy Belediyesi ile hiç bir bağlantımız yok” demişti. Sonrasında ihale yapılmış ve göstermelik temel atma töreni yapılan yeni hizmet binası kaba inşaat işi yine öncesinde Bakırköy’de bulunan hizmet binalarının bakım onarım işi ihalesini alan Binali Yıldırım'ın yeğenlerine ait Atlas İnşaat Firması’nın aldığı ortaya çıkmıştı.

MEYDANDAKİ HİZMET BİNASI VE

AHŞAP BİNA DEFALARCA DİLE GETİRİLDİ

Her ne kadar Bakırköy Belediyesi’ne ait hizmet binalarına yapılan bakıma kimse şahit olmamışsa da, en bariz örneği olan meydandaki hizmet binası ve eski nikah salonu olan ahşap binanın bakımsızlığı nedeniyle yüzlerce şikayet gelmiş, tarihi değeri ve ilçe halkının hafızasında önemli bir yeri olan binayla ilgili yine yüzlerce serzeniş dile getirilmişti.

Osmaniye Mahallesi’nde 6 yıl önce temeli atılan binayı, belediyenin ek hizmet binalarının dağınık ve sağlam yapılarda olmadığı vede tüm birimleri tek bir çatı altında toplama gerekçesi ile yaptığını söyleyen Başkan Kerimoğlu, yine geçtiğimiz günlerde ek hizmet binalarının bakım ve onarımı için ihale tarihi ilan etmiş. İhale tarihini 17 Haziran olarak belirleyen Bakırköy Belediyesi, ihaleden tam bir gün önce yani 16 Haziran 2022’de “ihale niteliğinin veya miktarının değişmesi” gerekçesiyle ihaleyi iptal etmiş.

Son günlerde Bakırköy Belediyesi’nde olan müfettişlerin bu iptalde etkisi var mı yok mu bilinmez ancak, belediyede olduğu söylenen müfettişlerin neyi denetlediği, denetim sonucu ne çıktığı, çıkan sonuçlardaki yaptırımı nedir ayrıca merak konusu.

Neyse gelelim hizmet binasına; yaklaşık 6 yıldır kaba inşaat halinde bekleyen hizmet binasını önce valiliğin, sonrasında İBB’nin, son olarak da kendisinin tamamlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, son düzlükte 2022 yılının Bakırköy için ’Atılım Yılı’ olacağını belirtmiş ve nikah salonu ile birlikte hizmet binasının 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nda açacağını söylemişti. Belediye Binası’nın ince inşaatı ihalesine baktığımız da ise ihaleyi kazanan firmanın Çankaya/Ankara adresli Bayındırlar Yapı Anonim Şirketi ve HSY Yapı AnonimŞirketi İş Ortaklığı olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan bu ihale için 14 firma döküman satın almış, 4'ü ihaleye girmiş ve bunlardan da sadece 3'ünün teklifi geçerli sayılmış ve işin süresi de 700 gün olarak belirlenmiş. İhaleyi kazanan firma ile yapılan sözleşme 8 Aralık 2021'de imzalanmış.

SÖZLEŞMEDE 700

SÖZDE 330 GÜN

Belediyenin hizmet binasının ince işi için yaptığı ihalede diyelimki buraya kadar her şey normal. Peki sözlemede “Bu iş 700 günde bitirilecektir" şartı koyuluyorsa, 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nda açacağım diyen Başkan Kerimoğlu, neye dayanarak bu tarihi veriyor. Başkan Kerimoğlu’nun açacağını söylediği tarihe göre, işi alan firma hizmet binasını 700 günde değil, 330 günde bitirecek. Yani kendisine verilen sürenin neredeyse yarı süresinde. İş böyle olunca da, 700 günde bitirileceği taahhüt edilen bina 330 günde bitirilir ise binanın sağlamlığı ve ihalede belirtilen işlerin gerçekten yapılıp yapılmadığı şüpheli hale gelir…

İTİBARDAN TASARRUF YAPILMAMIŞ


29 Ekim’de açılacağı söylenen Belediye Hizmet Binası’nın CHP’li belediyelerin özellikle eleştirdiği ’Saray’ mantığından farklı olmadığı gözlenirken, tamamen başkanlık katı olarak ayrılan 4 katta, banyo, dinlenme odası, VİP bekleme odası ve ilçe belediyelerinde çalıştırılması mümkün olmayan ‘Başkan Danışmanları’ için ayrılmış 4 oda var. Görünen o ki itibardan hiç tasarruf yapılmamış ve Başkan Kerimoğlu hizmet binasını daha uzun yıllar Bakırköy’de kalacağı şekilde tasarlamış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selvi Sarıtaç Arşivi