ABD'de ilk aşı yapıldı

ABD'de ilk aşı yapıldı
Koronavirüs salgınında en çok vaka ve can kaybının yaşandığı ABD'de ilk aşı yapıldı. Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı bir hemşireye uygulandı.

ABD'de koronavirüse karşı toplu aşılama çalışmalarında ilk aşı yapıldı.

New York'ta yoğun bakımda çalışan hemşire Sandra Lindsay, canlı yayında Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısını yaptıran ilk kişi oldu.

VALİ DE YAYINA KATILDI

Aşı yapılırken canlı yayına New York Valisi Andrew Cuomo da video konferansla katıldı.

Lindsay, aşı olduktan sonra, "Bugün umutluyum, rahatladım. İyileşeceğimizi hissediyorum. Umarım aşı, ülkemizde çok sancılı bir dönemin sonunun başlangıcı olur" ifadesini kullandı.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"

Halka aşının güvenli olduğunu aşılamak istediğini belirten Lindsay, salgına son vermek için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Lindsay, tünelin sonunda ışık göründüğüne işaret ederek, maske takmaya ve sosyal mesafeye özen göstermeye devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

TRUMP'TAN TEBRİK

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından, "İlk aşı yapıldı. Tebrikler ABD. Tebrikler dünya" açıklamasını yaptı.

New York Valisi Cuomo da "Tarihi gün. İlk New Yorklu, ön saflarda çalışan hemşire Sandra Lindsay aşı oldu. İyileşme kapıda. Teşekkürler Sandra" paylaşımında bulundu.

YERLİ AŞIDA FAZ-1 TAMAMLANDI

Öte yandan Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşıda, Faz-1 çalışmaları bugün itibarıyla tamamlandı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Ciddi hiçbir yan etki görülmedi. Her şey yolunda giderse inşallah bu ay sonuna kadar Faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.