ABD Rusya'ya yaptırım uygulama kararı aldı

ABD Rusya'ya yaptırım uygulama kararı aldı
Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalni'nin tutuklanması sonrası Avrupa Birliği (AB)'nin uygulamaya soktuğu yaptırımlara ABD de katıldı. ABD, Rus hükümetinden 7 kişiye yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Rusya'da Almanya'daki tedavisi tamamlandıktan sonra ülkesine dönen muhalif lider Aleksey Navalni, havalimanında gözaltına alınarak 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine Avrupa Birliği (AB), Navalni'nin yargılanma süreciyle ilgili olarak Rusya'ya yaptırım uygulama kararı alırken, ABD Hazine Bakanlığı da benzer bir yaptırım uygulanacağını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı, “Bugün, muhalefet figürü Aleksey Navalny'nin zehirlenmesi ve hapse atılmasına dair tepkinin parçası olarak Hazine Bakanlığı, Rus hükümetinin yedi kıdemli üyesini belirlemiştir” denilerek duyuruldu.

Rusya: 'Bu adımlar yanıtsız kalmayacak'

Rusya'dan AB'nin uyguladığı yaptırım kararı sonrası 'karşılıksız kalmayacak' açıklamasında bulunmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, AB'nin Navalni davası ve Libya sebebiyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar karşısında Moskova'dan uygun bir yanıt alacağını söylemişti.

"Bu adımlar yanıtsız kalmayacak" tehdidinde bulunan Zakharova, AB'nin yaptığı açıklamalara 'saçmalık' diyerek "Egemen bir devletin iç işlerine karışmaya gerek yok" uyarısında bulunmuştu.

Almanya'da gördüğü tedavisi tamamlandıktan sonra 17 Ocak'ta Rusya'ya dönen Navalni, havalimanında tutuklanmıştı. Rusya Federal Cezaevi Servisi'nin (FSIN) Navalny'nin ertelenen hapis cezasının tamamlanması için Moskova Simonov Bölge Mahkemesi'ne müracaat etmesinin ardından başkent Moskova'da mahkemeye çıkarılan Navalni, savcının daha önce 3,5 yıllık hapis cezasının Navalny'nin denetimli serbestlik kurallarına uymadığı gerekçesiyle hapis cezası alması talebinin kabul edilmesiyle 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.