Avustralyalı asker ölü Taliban militanının protez bacağından bira içti!

Avustralyalı asker ölü Taliban militanının protez bacağından bira içti!
The Guardian tarafından elde edilen bir fotoğraf, 2009'da Afganistan'ın Uruzgan eyaletindeki bir barda ölü bir Taliban savaşçısının protez bacağından bira içen kıdemli bir Avustralyalı özel kuvvetler askerini gösteriyor. 

Bira içen asker resmi, yakın zamanda Avustralya özel kuvvetlerinin 39 Afgan'ın yasadışı ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen bir raporun yayınlanmasının ardından büyüyen bir skandalın ortasında ortaya çıktı.

ÜST DÜZEY ASKERLER GÖRMEZDEN GELDİ

Guardian tarafından elde edilen fotoğraflar, 2009 yılında, Avustralya'nın özel kuvvetler üssünde Uruzgan eyaletinin başkenti Tarin Kowt'ta kurulan bir barda kıdemli askerin bacağından içki içtiğini gösteriyor. 

Başka bir fotoğrafta iki askerin bacaklarıyla dans ettiği görülüyor. Raporda, üst düzey subaylar tarafından uygulamanın hoş görüldüğü kaydedildi.

Guardian, bacağın Nisan 2009'da Uruzgan'da iki tesise ve bir tünel kompleksine düzenlenen özel kuvvet baskını sırasında öldürülen şüpheli bir Taliban savaşçısına ait olduğunu söyledi.

AVUSTRALYA’DA DA GÜNDEM OLDU

Kıdemli komutanların ara sıra barı ziyaret edip protez bacaktan içki içtikleri söylendi. The Guardian, yüksek rütbeli subayların bacaktan içki içtiğine dair söylentilerin Avustralya özel kuvvetler topluluğunda uzun süredir dolaştığını ve Avustralya medyasının da bacakla alakalı
haber yaptığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.