Biden'dan Filistin devletine destek

Biden'dan Filistin devletine destek
ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Vekili Richard Mills, Biden yönetiminin Filistin sorununda iki devletli biz çözümü desteklediğini açıkladı.

Covid-19 salgını nedeniyle sanal olarak gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Vekili Richard Mills, Başkan Joe Biden yönetiminin Filistin ile İsrail arasındaki sorunda iki devletli çözüme destek verdiğini ifade etti. Mills, “Yeni yönetim altında Amerika'nın politikası iki tarafın da üzerinde anlaştığı, İsrail'in varlığı sürdürülebilir bir Filistin devletinin yanında barış ve güven içinde var olabileceği iki devletli çözümü desteklemek olacaktır” şeklinde konuştu.

Mills, ABD’de yeni yönetimin hem Filistinlilere hem de İsraillilere güvenilir bir temelde ilişkileri yeniden inşa etmek için çalışacağını ifade etti. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Malki ise ABD’de Donald Trump yönetiminin bıraktığı enkazı kaldırma zamanı olduğunu belirterek, “Şimdi iyileşme ve ABD'nin bir önceki yönetiminin ardında bıraktığı enkazı kaldırma zamanı. Trump yönetimi tarafından atılan hukuksuz ve düşmanca adımların geri çevrilmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.