Biden'ın evi savunma sahası ilan edildi

Biden'ın evi savunma sahası ilan edildi
ABD'de oy sayımı devam ederken başkanlığa çok yaklaşan Joe Biden'ın evinin olduğu bölgede hava sahası güvenlik nedeniyle kapatıldı.

ABD'de gergin seçim devam ederken güvenlik endişeleri de artmaya başladı. Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden'ın evinin olduğu bölgeye güvenlik amaçlı uçuş yasağı getirildi.

Biden'ın Delaware eyaletine bağlı Wilmington kentindeki evinin bulunduğu bölgede hava sahasına güvenlik amaçlı kısıtlama getirilerek, bölge "ulusal savunma hava sahası" ilan edildi.

11 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

Federal Havacılık İdaresi tarafından yapılan açıklamada, kısıtlamanın başkanlık seçimlerinin ardından geçtiğimiz Çarşamba günü ilan edildiği belirtildi. İdare tarafından pilotlara yapılan online bildirimde, 1 mil yarıçapındaki bölgede 11 Kasım'a kadar kısıtlamaların aktif olduğu bildirildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Biden'ın başkanlık seçimini kazanması durumunda zafer konuşmasını yapmasının beklendiği Chase Center üzerinde de geçici olarak hava sahasının kısıtlandığı öne sürüldü.

ABD SEÇİMİNDE SON DURUM
Öte yandan Biden kritik öneme sahip Nevada, Arizona, Georgia ve Pennsylvania'da seçim yarışını önde götürüyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, ise şu anda sadece Kuzey Carolina'da önde bulunuyor. Seçim yarışında Biden 264 delegeye, Trump ise 213 delegeye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.