Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan'da inşaat kazısında bulunan Osmanlı mezarlığı ile ilgili gerekli girişimde bulunuldu

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan'da inşaat kazısında bulunan Osmanlı mezarlığı ile ilgili gerekli girişimde bulunuldu
Yunanistan'da bir inşaat kazısı esnasında ortaya çıkan Osmanlı mezarlığı üzerine Dışişleri Bakanlığı gerekli girişimlerin başlatıldığı açıklamasında bulundu.

Yunanistan'ın Halkidiki iline bağlı Gargara Köyü’nün okul bahçesine yapılan bir spor salonunun inşaatı sırasında bulunan Osmanlı döneminden kalma bir Müslüman mezarlığının basında yer alması üzerine Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Selanik Başkonsolosluğumuzca anılan köy ziyaret edilmiş, ayrıca yerel Yunan makamları nezdinde derhal girişimde bulunularak bilgi talep edilmiştir" bilgisi verildi.

201 mezar bulundu

Açıklama şöyle devam etti: "Bu girişimlerimiz neticesinde, sözkonusu inşaat alanında ecdadımıza ait 201 mezarın bulunduğu, ancak ülkemize bilgi verilmeden naaşların yerel makamlarca Halkidiki ve Aynaroz Eski Eserler Dairesinin deposunda muhafaza altına alındığı öğrenilmiştir".

"Bu bilgilerin temini üzerine Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi bugün Bakanlığımıza çağrılarak ve Atina’da Büyükelçimizce Yunan Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuştur."

"İnşaat çalışmaları derhal durdurulmalı"

"Bu girişimlerde mezarlar hakkında ülkemize daha önceden bilgi verilmemiş olmasına ilişkin izahat istenmiş, inşaat çalışmalarının derhal durdurulması, muhafaza altında tutulan naaşların dini inançlarımıza uygun şekilde ve bir törenle bulundukları yöreye defnedilmesi ve defin alanının Müslüman mezarlığı olduğunun gösterilmesi talep edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.