Georgia ve Pensilvanya'da farkı kapatan Biden, Trump'ın önüne geçti

Georgia ve Pensilvanya'da farkı kapatan Biden, Trump'ın önüne geçti
Beyaz Saray'a en yakın isim olan Joe Biden, geride olduğu Georgia ve Pensilvanya'da Trump'ın önüne geçti. Biden 16 delegenin olduğu Georgia'da ve 20 delegenin olduğu Pensilvanya'da ipi göğüslerse, ABD'nin yeni başkanı olacak.

Tüm dünya ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin sonucuna odaklandı. Oy sayımında üçüncü güne girilirken net sonuç hala belli olmadı. Michigan'ı kazanarak önemli bir avantaj elde eden Joe Biden, şu anki durum doğrultusunda Nevada'yı kazanırsa başkanlığını ilan etmiş olacak. Georgia'da geriden gelerek Trump'ın önüne geçen Joe Biden Beyaz Saray yolunda çok büyük bir adım attı. Fakat mevcut başkan Donald Trump'ın da koltuğunu koruması için şansı bulunuyor.

PENSİLVANYA'DA BİDEN ÖNE GEÇTİ

Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, 20 Seçmenler Kurulu oyu olan Pennsylvania'da Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın önüne geçti.

BİDEN GEORGİA'DA ÖNE GEÇTİ

Donald Trump'ın önde olduğu Georgia'da durum tersine döndü. Burada geriden gelen Biden, Trump'ı geçerek üstünlüğü eline aldı. Şu an Trump'ın 1096 oy önünde bulunan Biden, Georgia'yı kazanması durumunda, büyük bir sürpriz olmazsa ABD'nin yeni başkanı olacak.

NEVADA VE ARİZONA KRİTİK EYALETLER ARASINDA

Şimdiye kadar 264 delegeye ulaşan Joe Biden 6 delege daha kazanırsa Beyaz Saray'a giden isim olacak. Nevada'da yaklaşık olarak 12 bin oy farkıyla önde olan Biden buradaki 6 delegeyi hanesine yazdırarak 270 delegeye ulaşmak istiyor. Nevada'da oyların henüz yüzde 84'ü sayılırken, Trump'ın burada geriden gelme şansı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.