Joe Biden'ın Yemin Töreninde İlkler

Joe Biden'ın Yemin Töreninde İlkler
3 Kasım seçimlerinin galibi Joe Biden yemin ederek ABD’nin 46. Başkanı olarak göreve başlıyor. Corona virüsü salgını ve ABD Kongresi işgalinde yaşanan olayların gölgesinde gerçekleşecek olan yemin töreni çok sayıda ilke sahne oluyor.

Yemin töreni öncesinde binlerce Ulusal Muhafız birliğinin görevlendirildiği başkent Washington kale gibi korunuyor. Yemin töreninin yapılacağı Kongre binasına çıkan tüm caddeler kapatıldı, binanın etrafı beton bariyerler ve tel örgülerle kapatıldı. Başkente çıkan köprüler ve yolların çoğu da trafiğe kapalı.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre; Trump yanlılarının 6 Ocak’ta ABD Kongre binasını işgal ettiği ve beş kişinin öldüğü olayların ardından başkent Washington’da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Başkentte 25 bin Ulusal Muhafız birliği görev yapıyor. Bu birlikler Kongre işgalinin ardından çok sıkı güvenlik taramasından geçirildi.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, en az 12 ulusal muhafız ayrıntılı güvenlik soruşturmalarının ardından görevden alındı. Bir ulusal muhafızın sorunlu bazı cep telefonu mesajlarının tespit edilmesinin ardından, bir diğerinin de ihbar hattı üzerinden gelen ihbar sonrası görevden alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.