Joe Biden ve Kamala Harris, yemin töreni için Kapitol Binası'na geldi

Joe Biden ve Kamala Harris, yemin töreni için Kapitol Binası'na geldi
Joe Biden ve Kamala Harris, ABD'nin yeni Başkan ve Başkan Yardımcısı olarak yemin etmek üzere Kongre binasına geldi.

Kongre'ye ev sahipliği yapan Kapitol Binası'nın önünde yapılacak yemin töreniyle ABD'de Biden dönemi resmen başlayacak. 

Biden'ın yemin töreni de ABD'lilerin daha önce alıştığının dışında olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle alana sınırlı sayıda insan alınıyor. Kapitol Binası'na giden yol boyunca devam eden tören alanına normalde orada olacak ABD'lileri temsil etmesi için binlerce ABD bayrağı koyuldu.

Yemin töreninde milli marşı Lady Gaga okurken, Jennifer Lopez de kısa bir konser verecek.

Öte yandan 6 Ocak'ta meydana gelen Kongre baskını ve Trump'ı destekleyen grupların yaptığı tehditler nedeniyle Washington'da normal bir yemin törenine kıyasla da daha fazla güvenlik önlemi alındı.

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, kısa süre önce mevcut başkanlık döneminde son kez Beyaz Saray'dan ayrıldı. Trump, kendisine düzenlediği veda töreninde tekrar başkanlığa aday olacağının sinyallerini verdi.

Trump ve eşi Melania Trump, Biden ve eşi Jill Biden’a mektup bıraktı. Trump’ın halefi Biden’a bıraktığı mektubun içeriği belirsizliğini korurken, Melania Trump’ın Jill Biden için bıraktığı mektupta kısaca “hoş geldiniz” yazdığı belirtildi.

Trump, halefinin yemin törenine katılmayan 6. başkan oldu. Son olarak 1929'da Woodrow Wilson halefinin törenine katılmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.