Malta'da grev işe yaradı; öğretmenlere aşı önceliği geldi

Malta'da grev işe yaradı; öğretmenlere aşı önceliği geldi
Kovid-19 aşı programında öncelik talep eden öğretmenlerin greve gittiği Malta'da, aşı uygulamasında sağlık personeli ve yaşlıların ardından öğretmenlere öncelik tanınacağı duyuruldu. Malta Öğretmenler Birliği'nin duyurusunun ardından iki günlük grev sonlandırıldı.

Malta'da koronavirüs aşı programında öncelik için grev yapan öğretmenler, hükümetin şartları kabul etmesinin ardından sınıflara geri döndü ve iki günlük grev sonlandırıldı. Malta Öğretmenler Birliği (MUT), aşılamada sağlık personeli ve yaşlı vatandaşların ardından öğretmenlere öncelik tanınacağını duyurdu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, okulların eylül ayından bu yana açık olduğu ülkede, geçtiğimiz hafta perşembe 245 yeni korona virüsü vakası kaydedilmişti. Eğitimciler ve sendikalar okulların kapatılması için çağrı yapmış ve grev kararı alınmıştı.

"OKULLARDA UYGULANAN TEDBİRLER İŞE YARADI"

Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci, çocuklar okuldayken ailelerin çok fazla sosyal etkinliğine katılmadığına işaret eden bir araştırmayı öne sürerek okulların açık kalması kararını gerekçelendirdi. Malta'da sınıflardaki öğrenci sayısını azaltılmış, okullara giriş ve çıkışlar düzenlenmişti. Bu önlemlerin işe yaradığını söyleyen Gauci, "Eylül ayından bu yana okullarda vaka kümesine rastlamadık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.