Ölümden dönen kedi bakan yardımcısı oldu

Ölümden dönen kedi bakan yardımcısı oldu
Rusya'da çöp işleme tesisinde çöplerin arasında bulunan ve ölümden dönen kedi 'çevre bakan yardımcısı' oldu.

Rusya'daki bir atık işleme tesisinde çalışan bir işçi, çöplerin içindeki bir çuvalda öğütme makinesine girmeden hemen önce fark ettiği kediyi son anda ölümden kurtardı. O anların yer aldığı görüntüler internette viral oldu.

İSİM KOYMAK İÇİN YARIŞMA YAPILACAK

Ulyanovsk Bölgesi Çevre Bakanlığı, kediye 'vahşi yaşamın korunmasından sorumlu bakan yardımcısı' unvanı verileceğini ve ona isim koymak için bir yarışma düzenleyeceğini açıkladı. Ulyanovsk Bölgesi Çevre Bakanı Gulnara Rahmatulina yaptığı açıklamada "Kediyi bakanlığımıza götürüyoruz, tüm çalışanlar bunun sorumluluğunu üstlenecek" dedi.

Kediyi terk eden sahiplerine ise Bakan Rahmatulina, “Bir hayvanı evde tutamıyorsanız, her zaman bir barınağa verebilirsiniz” uyarısında bulundu.

Ulyanovsk Bölgesi Çevre Bakanlığı, atık işleme çalışanı Mihail Tukaş ve müdürüne minnettarlıklarını mektup vasıtasıyla ilettiklerini söyledi.

ÖLMESİNE SANİYELER VARDI

Kediyi kurtaran Tukaş yerel televizyona verdiği röportajda, "Kedi ne hareket ediyor ne de ses çıkarıyordu. Atıklar parçalara ayrılmadan önce camları çıkarmam gerekiyordu. Sadece işimi yapıyordum" ifadelerini kullandı. Atık merkezinin müdürü hayvanın hayatını kaybetmesine saniyeler kala fark edildiğinin altını çizdi.

Yerel televizyon, kedinin Moskova'nın yaklaşık 700 kilometre doğusundaki atık işleme tesisinde kurtarılan ilk hayvan olmadığını, tesiste daha önce Rusçada şanslı manasına gelen “Vezunka” isminde bir kirpi ve iki kaplumbağa daha kurtarıldığını açıkladı.Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.