Uluslararası Aktivist Ödülü'nün sahibi oldu

Uluslararası Aktivist Ödülü'nün sahibi oldu
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Uluslararası Aktivist Ödülü'nün sahibi oldu. Ödül geçmiş yıllarda Nelson Mandela, Jose Ramos-Horta ve John Lewis gibi kişilere verilmişti.

ABD'nin Harvard Kennedy School Kamu Liderliği Merkezi’nin '2020 Gleitsman Uluslararası Aktivist Ödülü' bu yıl Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’e verildi.

ÖDÜL PARASINI KABUL ETMEDİ

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, ödülü kabul eden ancak 150 bin ABD doları para ödülünü almayan Ardern, paranın ülkesinden Harvard Kennedy School'a kayıtlı bir öğrencinin bursuna ödenmesini istedi.

"İLKELİ, ETKİLİ VE ADİL..."

Kamu Liderliği Merkezi Direktörü Profesör Wendy R Sherman, Ardern'in ödül kabul etmesi ile ilgili "Başbakan hepimize gücün, merhametin, bilimin, açık iletişimin, tevazuun ve aktivizmin olumlu sonuçlar yaratmak için yan yana olması gerektiğini hatırlattı. Başbakan ilkeli, etkili ve adil bir liderlik örneği sergiliyor" yorumunda bulundu. 

ÖDÜL TÖRENİ 1 ARALIK'TA

Koronavirüs salgınına karşı halkın sağlığını korumak için aldığı sıkı önlemler ve ülkesindeki terörist saldırıya verdiği tepkiyle Ardern’in ödüle layık görüldüğünü belirten Sherman, ödülün 1 Aralık’ta internet üzerinden düzenlenecek törenle Ardern’e verileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.