Rahsa Pınar Çetinkaya

Rahsa Pınar Çetinkaya

Diyanetin yılbaşı piyangosu

Bir süre önce Diyanet'ten “Yılbaşı fetvası” gelmişti. ‘Piyango bileti almak kumardır ve haramdır’ diyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır” açıklaması yapmıştı.
Piyango haram, buluğ çağına gelmiş bir çocuk altını çizerek söylüyorum çocuk yahu çocuk evlenebilir, hatta gebe kalabilir diyor. Keşke piyangonun haram günahını alsaydık da bunları duymasaydık. 
Resmi web sitesinde nikâhı tanımlayan Diyanet, evliliğin kişiyi zinadan koruduğunu ve insan neslinin devamını sağladığını savundu. “Kişinin gayri meşru ilişkiye girme tehlikesi bulunması halinde evlenmesi vaciptir” diyen Diyanet, bulûğ tanımını yaparken çağına giren kız çocuklarının evlenebileceğini de şu tanımınla ortaya koydu:
“Nikâhın, iki şahit huzurunda tarafların irade beyanında bulunmak suretiyle akdedilmesi gerekir. Buluğ çağına erişmiş kadının velisi olmaksızın kendisinin nikâhlanabilmesi mümkün olmakla birlikte, velisinin de bulunması menduptur (yapılması daha iyi olan).”
Geçen sene 08-01-2016 tarihinde yayınlanan fetvada “bir babanın kızını öperken duyduğu şehvet haram olmaz peki ile nikâh kıyılabilinir mi?” idi. Bu fetvadan sonra aldığı tepkilerden dolayı o gün web sayfayı kapattı. Konunun kapanmasını sağlamaya çalıştılar. 
Diyanet işleri yılbaşı piyangosunu kendisi patlatıyor besbelli. Yalnız bu piyango pedofil suçlularına isabet ediyor, bunu ayırt etmek lazım.
Yeni yıla girmeden de denildi ki; koca karısını sms ile de boşayabilir. Tebrikler üç bilinmeyenli denklem sorusu kazandınız ey sessiz ahali… 
Teknolojiyi kullanacak kadar ileri görüşlüyüz ama kaç yüzyıl öncesine dönecek kadar da geri görüşlüyüz. Hangi çağdasınız artık fark etseniz diyorum. Kadınlardan,kızlardan bu kadar mı korkuyorsunuz?  Gelecek karartma planı değil de nedir bunlar?
Korumak için mi? Önce kanunlarda kadın hakları için neler eksik bir göz atın isterseniz. O konuda fetva verin.  Kadın cinayetleri,tecavüzcüleri için ne düşünüyorsunuz Sayın Diyanet? Hapise girip,  dini bütün gibi gözüken sahtekârların iyi hal indiriminden faydalanıp çıkmasına ne diyorsunuz? Namusu için cinayet işleyen kadının müebbet yemesine peki ne diyorsunuz?
Çekin elinizi artık çocuklardan çekin! 
Daha ne kadar, kör kuyuya atılan geleceklerimize seyirci kalacağız. Daha ne kadar;  sessizce içimizden isyan ederek olayları perde arkasından izleyeceğiz. Yahu aklınız mantığınız alıyor mu?  18 yaşına gelmeyen velisi olmalı,evet orada tamamen  haklısınız. Çünkü daha küçüktür, körpedir. Yetiştirmemiz gerekir herkes kendi eğrisi doğrusuyla ama veli onayı ile yetiştirilmeli. Marketten sigara bile alamaz cız yasak daha 18 olmadın demeliyiz. Ama şimdi siz diyorsunuz ki velin yanında olursa iyi olur, biz seni küçük gelin yapalım ve senin hayatının içine edelim mi diyorsunuz şimdi. Daha elinden bebeği yeni düşen küçük bir çocuğun evliliğini neden konuşuyoruz biz. Siz neden çocuk ve kadın düşmanlığı yapıyorsunuz? Korumak için daha güzel bir çözüm aramalısınız. Bu çözüm değil kör kuyuya atılan geleceklerdir.  Kördüğümdür...Siz çocukları korumak için kanun çıkartın diyin,çünkü bizim dinimiz bunu gerektirir diyin. Örnek verin. Bakın benim nacizane bilgim ile örnek vereyim; Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V ) bir hadisinde şöyle der         hatırlatırım;
“Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.”
Üç kız veya kız kardeşinin geçim veya başka sıkıntılarına katlananı, Allahü teâlâ Cennete koyar.) Eshab-ı kiramdan biri, (İki tane olursa da aynı mıdır?) diye sual edince, Peygamber efendimiz (Evet, iki tane olursa da aynıdır) buyurdu. Başka birisi, (Ya bir tane olursa?) diye sual etti. Cevabında buyurdu ki: (Bir tane de olsa gene aynıdır.) [Hakim, Harâiti]… Kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır.” buyurarak daha yedinci yüzyılda yüzyirmi dört bin Müslüman hacı namzedine karşı, kadınların haklarını ilk olarak açıklamışlardır.
Bırakın çocuklar çocuk kalsın, çocukların haklarını erkeklerin nikâhında ya da pedofil suçlarını arttıracak konularda değil iyi niyetle kitabımızı okumaya,yorumlamaya ve Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V) yolundan alnımız açık gitmeye ne dersiniz? Yapılan bir yanlış var ve o yanlışa susarak destek mi olacağız. Asla… Hatanızı telefi etmenizi bekleriz. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahsa Pınar Çetinkaya Arşivi