Dön-dön-dur

İstanbul B.B. Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir devlet başkanı edasıyla yaptırmam diye direttiği, Kanal İstanbul yapılsın mı? Yapılmasın mı? Son gündemimiz bu.

Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes bilir kişi. Her kes bilim adamı. Herkes ekonomist oldu. Senaryolar, varsayımlar, bak görürsün’ler, demedi deme’ler. Ne yalan söyleyeyim içimden sadece “ne geldiyse başımıza bu çok bilmişliğimizden geldi” cümlesi döndü durdu..

Gazeteci ustam Müslüm AKTÜRK geçenlerde bana içinde Boğaziçi köprüsüne karşı çıkanların açıklamalarının yazılı olduğu bir gazete küpürü gönderdi..

Çok bilmiş aydınlarımız, Ukela kibirimiz, filozofik kasıntılarımız, o zaman da gördüğüm kadarıyla bu günden pek farklı değilmiş. Eminim ki o zaman bile bu tür aydınlarımız!! Neye karşı olduklarını kendilerinin de tam olarak bilmiyorlardı..

Dilerseniz birlikte göz atalım Boğaz köprüsünün (şimdiki adıyla 15 temmuz şehitler köprüsü)yapımı ile ilgili söylenenlere ve söyleyenlerin bazılarına…

Mimarlar odası: “Boğaziçi köprüsü, türkiye ve istanbul’un başına gelen en büyük felâkettir.” “çevre yolu ve asma köprü fantastik ve politik tasavvurlardır.”
ÇETİN ALTAN: “Unutmamak gerekir ki yarının Türkiyesi politikacı palavralarından çok bu belgelerin [mimarlar odası belgelerinin] ışığı altında kurulacaktır.”
Ali GEVGİLİLİ (yazar): “Köprü müthiş kazık bir yatırım olacak.”prof. dr. besim üstünel (milletvekili): “köprü, akıl ve hesap işi değildir.”
TALAT HALMAN (yazar): “Hükümet, köprüyü yapacağız... yapacağız işte... yapacağız da yapacağız diye inat edip duruyor.”
DEMİRTAŞ CEYHUN (yazar): “köprü, her geçen gün toplum bünyesinde korkunç tahribat açacağı bilimsel olarak tesbit edilmiş bulunan projedir.”

İLHAN SELÇUK (yazar): “bu köprüyle ne biz övünebiliriz, ne çocuklarımız...” “boğazın iki yakasında evleri olan zenginlere tüketim malları taşıyan kamyonlara yol açmak için çâre: boğaz köprüsü.”
Prof. dr. GÜLTEN YAZGAN “köprü yapacağımıza birkaç araba vapuru daha inşa edelim. üretgen olmayan yatırımlar türk ekonomisi için büyük bir sarsıntı teşkil edecektir.”
METİN CİZRELİ (milletvekili): “boğaziçi köprüsü lüks ve gösteriş yatırımıdır.”
NADİR NADİ (gazeteci): “bu köprü sağcıların köprüsüdür.” “boğaziçi köprüsü kel başa şimşir tarak.”
HASAN PULUR (yazar): “hökümet estanbole asma korpi yapıyor... n’olacak yani? yapıyor işte! va mı itirazınız?”
Dr. SELAMİ SÖZER: “köprü, çok hatalı ve tehlikeli bir tutum ve dünya sanatseverlerine saygısızlık.”
ŞİAR YALÇIN: “boğaz köprüsü’nden utanç duyuyoruz.”
Türkiye İşçi Partisi beşiktaş ilçesi: “insanca yaşamak istiyoruz. köprüye hayır diyoruz.”

Bu ve benzeri sözleri çok duyduğunuza eminim ..

Sadece biraz düşünün bırakın Avrasya Tünelini, diğer köprüleri ya bir bunlara kanıp bir boğaz köprüsünü bile yapmasaydık ne durumda olabileceğimizi siz hayal edip söylersiniz artık…

Temel arabasıyla kavşakta,aynı yerde sürekli dönüp duruyormuş. Temel’e sormuşlar:
Niye aynı yerde dönüp duruyorsun? Temel:
-İsteyerek olmayi, arabanın sinyali takildi da. Ne dersiniz bizim çok bilmişlerin sinyali takılmış olabilirmi aynı yerde dönüp duruyorlar.

VESSELAM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi