Dünya için bir milat...

Dünya, korona virüs süreci ile ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Korona virüsü dünya için bir milat olmuştur. İnsanoğlunun tüm alışkanlıkları ve yaşam biçimimi yeniden tasarlanmaya başladı. İşin ilginç yani ise hala bir ilaç bulunamamış olması... Oysaki dünya çapında binlerce Profesör, bilim adamı ve Biyoloji Uzmanı var ne kerametse hiç biri yaklaşık üç aydır bu lanet virüsün panzehirini bulamadı! Bence bunun geçmiş ile bir alakası var.

Hatırlayın Korona ilk olarak soğuk savaş döneminde tespit edilen bir virüs çeşidi olarak karşımıza çıkmıştır. Hastalığın solunum yoluyla bulaşarak ölüme yol açtığı tespit edilmiştir. Virüsün öldürücü şekilde yayılması ise Soğuk Savaş’tan sonra olmuştur.

2003’te SARS ismiyle Çin’den Asya’ya yayılarak yüzlerce insanı öldürdükten sonra ancak kontrol altına alınabilmiştir. Sonrasında ise ilginç bir şekilde ‘Arap Baharı’ başladıktan sonra bu kez de MERS ismiyle Arabistan’da ortaya çıkarak birçok insanın ölümüne neden olmuştur. Son olarak ise 2019 Aralık ayı içerisinde Çin’den tüm dünyaya mutasyona uğrayarak yayılmaya başlamıştır. Korkarım ki dünya sağlık terörü denen zehir tacirleri belkide bu virüsü üretmiş olabilir.

Şimdi kim ürettiyse ya ilacını yakın süre içinde tüm dünyaya bir güzel satacak yada korku dağlarının büyümesini bekliyor olabilirler. İnsanların daha korkması onların işine yarar,

Belkide virüs kontrolden çıktı kontrol altına alamıyorlar.

Düşünün bebeklerin cinsiyetine bile yön veren ulusalüstü bilim adamları bile bu virüsü çözemiyor aylardır.

Bu çok inandırıcı değil bence bu işte yanlış giden bir şeyler var bu işin altında pis kokular geliyor.

Bir yandan bakıyoruz ölüyü diriltme aşamasına gelmiş bilim çözemiyor çalışmalar devam ediyor diyorlar. Bu küresel güçlerin dünya nüfusunu azaltması çalışması niye olmasın?

Dünyayı yeniden tasarlamayı kafalarına koyan bu küresel yapılar nasıl ki gıdadan teknolojiye herşeye müdahale ediyorsa açık ya da örtülü yeni bir planda devrede olabilir. Bizleri nelerin beklediğini ilerleyen süreçlerde hep birlikte göreceğiz.

Tüm bunların yanı sıra bize de düşen bazı görevler var. Evet belki sürece çözüm bulamayız ama yayılmasını önleyebiliriz.

Lütfen hepimiz hassas olalım ve sosyal mesafeyi koruyalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi