176 çocuk öldü

176 çocuk öldü
Ukrayna Başsavcılığı, Rusya’nın saldırıları sonucu 24 Şubat'tan bu yana 176 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Başsavcılık, 324 çocuğun ise yaralandığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 45. güne girilirken can kaybı da artıyor. Ukrayna Başsavcılığı tarafından yapılan son açıklamada, saldırıların başladığı 24 Şubat’tan bu yana 176 çocuğun hayatını kaybettiği, 324 çocuğun ise yaralandığı belirtildi. Donetsk bölgesinin Kramatorsk kentinde 4 binden fazla kişinin tahliye edilmeyi beklediği tren istasyonuna gerçekleştirilen saldırıda ise 5 çocuğun yaşamını yitirdiği, 16’sının da yaralandığı aktarıldı. Rus birliklerinin sivil alt yapı ve yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda 928 eğitim kurumunun hasar gördüğü, bunlardan 84’ünün tamamen yıkıldığı ifade edildi.


Saldırı devam ediyor

Ukraynalı yetkililer ülkenin doğusundaki Kramatorsk bölgesindeki tren istasyonuna Rusya'nın saldırdığını duyurmuş, ölü sayısının 52 olduğu belirtilmişti. İngiliz istihbaratı ise "Rusya, sivilleri hedef almaya devam ediyor" açıklamasını yaptı. İngiltere Savunma Bakanlığı, “Rus operasyonları, Donbas bölgesi, Mariupol ve Mykolaiv’e odaklanmaya devam ediyor” dedi ve Rusya’nın Kırım ile Donbas arasında bir kara koridoru kurma emellerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Tren istasyonunda meydana gelen saldırıların ve Bucha’dan gelen görüntülerin ardından Rusya, sivillere saldırı iddialarını reddederken, ‘canavarca bir sahtekarlık’ olarak niteledi.


Ölü sayısı arttı

Bu arada Ukrayna’nın Donetsk bölgesinin valiliği, Kramatorsk kentinde sivillerin beklediği tren istasyonuna gerçekleştirilen saldırıda can kaybının 52'ye yükseldiğini duyurdu. Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde sivillerin beklediği tren istasyonuna yapılan saldırı hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün tüm dünya Kramatorsk'taki tren garı saldırısında ölen 5'i çocuk 52 vatandaşın yakınlarına başsağlığı diliyor” ifadelerini kullandı. Donetsk Valisi Kyrylenko daha önce yaptığı açıklamada tren istasyonuna yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğunu bildirmişti.

İŞGAL BÖLGESİNE YENİ KOMUTAN!

Ukrayna'da 45. güne giren Rus işgalinin bilançosu önceki gün ülkenin doğusundaki Kramatorsk kentinde tren istasyonuna düzenlenen kanlı saldırıyla daha da ağırlaşırken, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunda önemli bir değişikliğe gittiği belirtildi. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Batılı bir yetkili, Ukrayna savaşında beklediği başarıyı kazanamadığı ve ağır kayıplar verdiği söylenen Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı yürüten askeri ekibi yeniden organize ettiğini duyurdu. Buna göre Rusya, Ukrayna'daki operasyonun başına Güney Askeri Bölge Komutanı General Aleksandır Dvornikov'u getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.