18 ülkeyi geride bıraktılar

18 ülkeyi geride bıraktılar
Güney Kore’nin Cheonan kentinden düzenlenen Cheonan World Dans Festivali’nde Türkiye'yi temsil eden Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, “Gold Prize” ödülünü almaya hak kazandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, 18 ülkeyi geride bırakarak önemli bir başarı elde etti. Festivalin başından sonuna kadara muhteşem bir performans sergileyen dansçılarımızla gurur duyduk” dedi

Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, İzmir, Mardin, Kırklareli, Burdur ve Trabzon yöreleri oyunları ile Güney Kore’de düzenlenen  Cheonan World Dans Festivali’ne  damga vurdu. Bu yıl 22’incisi düzenlenen festivalde Türkiye’yi tensil eden Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, uluslararası halk dansları yarışmasında jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak “Gold Prize” ödülünü kazandı. Düzenlenen törende topluluğun ödülünü Cheonan Belediye Başkanı Park Sang Don takdim etti. Büyükçekmece ekibi, Cheonan World Dance Festival 2022 açılış kortejinde ise 90 grubun katılımıyla gerçekleşen Sokak Dans Yarışması’nda da “En İyi Performans” ödülü kazandı.


Dansçıları kutladı

Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu’nun (FIDAF) Genel Kurulu’na katılmak üzere Güney Kore’de bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nu kutlayarak, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, 18 ülkeyi geride bırakarak önemli bir başarı elde etti. Festivalin başından sonuna kadara muhteşem bir performans sergileyen, halk oyunlarımızı başarıyla icra eden dansçılarımızla gurur duyduk” dedi.


ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu’nun Genel Kurulu’na katılmak üzere Güney Kore’ye giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Güney Kore’deki Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk Şehitliğini ziyaret etti. Akgün, Güney Kore'nin Busan şehrinde 1950-1953 yılları arasında Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler askerleri için yaptırılan Anıtsal Mezarlık içinde Kore Savaşı'nda şehit olan 724 Türk askerinin 462'sinin defnedildiği Türk Şehitliğin'de dua okudu. Ziyaretin ardından Koreli yetkililerden Şehitlik ve Anıtsal Mezarlık hakkında bilgi alan Akgün, “Kore’de, kardeş şehir Cheonan Dünya Dans Festivali ve FİDAF (Dünya Dans Festivalleri Federasyonu) Kongresindeyiz. Öncelikle binlerce kilometre uzakta, mazlum Kore halkının kurtuluşu için şehit düşen kahraman askerlerimizin şehitliğini ziyaret edip duamızı yaptık. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. 



TALEPLERİNİ DİNLEDİM

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hafta sonu İSKİ tarafından Fatih Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi'nde gerçekleştirilen atık su ve yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde denetledi. Yetkililerden bilgi alan Akgün, “Büyükçekmecemizin birçok noktasında devam eden şantiyelerimizde çalışan işçi kardeşlerime kolaylıklar diliyorum” dedi. Kumburgaz Mahallesi Burgaz Caddesi’nde devam eden asfaltlama çalışmalarını da takip eden Akgün, “Aynı zamanda  yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Kumburgaz Ömer Ateş Kreşimizi yerinde denetledim. 
Daha modern, daha çağdaş bir Büyükçekmece için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Akgün ayrıca Celaliye Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Akgün, “Sohbet ettik, taleplerini dinledim. Sohbetimize ortak olan tüm kardeşlerime iyi dilekleri için teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.