ABD Kaşıkçı raporunu açıkladı: “Veliaht Prens’in izni olmadan bu cinayet işlenemez!

ABD Kaşıkçı raporunu açıkladı: “Veliaht Prens’in izni olmadan bu cinayet işlenemez!
ABD’de Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin hazırlanan raporunu dünya ile paylaştı. Raporda, cinayetin Veliaht Prens'in izni olmadan gerçekleştirilme ihtimalinin oldukça düşük olduğu belirtildi

ABD’de Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (ODNI), Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin hazırlanan raporu yayınladı. Raporda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın izni olmadan cinayetin gerçekleştirilme olasılığının oldukça düşük olduğuna dikkat çekildi. Raporda, “2017'den beri Veliaht Prens’in (Muhammed bin Selman) Krallığın güvenlik ve istihbarat örgütleri üzerinde mutlak kontrole sahip olduğu düşünülürse, Suudi yetkililerin Veliaht Prens'in izni olmadan bu nitelikte bir operasyonu gerçekleştirme ihtimalleri oldukça düşüktür” denildi.

KAŞIKÇI BİR TEHDİTTİ

Raporda, Muhammed bin Selman’ın, Cemal Kaşıkçı’yı Krallığa karşı bir tehdit olarak gördüğü ve gerektiği takdirde Kaşıkçı’yı ‘susturmak’ için şiddet önlemlerini kullanmayı desteklediği öne sürüldü. Raporu hazırlayan kişilerin, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Kaşıkçı’nın öldürülmesinde rolü olduğu konusunda hemfikir oldukları aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.