ABD ve tuzakları

ABD ve tuzakları
Bir çok makalelerimde emperyalist güçlerin oyunlarını, tuzaklarını, yem konumundaki ülkelere ne  tür tuzaklar hazırlayıp hayata geçirdiğini yazmıştım ve yazmaya da devam edeceğim. Ama önemli olan onlara yem ülke olmamak bu da ayrı ve önemli bir mesele.

Bir çok makalelerimde emperyalist güçlerin oyunlarını, tuzaklarını, yem konumundaki ülkelere ne  tür tuzaklar hazırlayıp hayata geçirdiğini yazmıştım ve yazmaya da devam edeceğim. Ama önemli olan onlara yem ülke olmamak bu da ayrı ve önemli bir mesele.
ABD'nin galerisinde tuzaklar ve hileler bitmez tükenmez sayıdadır. Düşünsenize adamlar kendi başkanlarını bile suikastle yok etti. John F. Keneddy'i hatırlayın. Şimdi bu örnekleri fazla uzatıp kafa karıştırmaya gerek yok. Ancak adaletsizliği ve her tür işgali kanlı oyunları sergileyen bu kan emen vampir ülke ve yandaşları adeta bu gezegeni kan gölüne çeviriyorlar.
Arap baharı ve demokrasi sloganlarıyla yola çıkıp bahar dedikleri bu nasıl bir baharsa dünyayı allak bullak ettiler ve halen de etmeye devam ediyorlar. Hatta bir zamanlar kendilerine rakip gördükleri Rusya’yı bile paramparça     ettiler. Halen toparlayamadı Rusya, her tür     teknik askeri ve savaş araç gereçleri         üretmelerine rağmen.
Irak’ın hali ve son manzarası gözler önünde. Suriye de tam gaz her oyun oynanıyor, Libya’nın farkı yok. Sudan, Yemen anlayacağınız Ortadoğu adamların antrenman sahalarına dönmüş durumda. Şimdilerde de sırada İran var biz varız. Ancak direk saldırıyı göze alamıyorlar içerden dışardan ve dünya kamuoyuna haklı çıkmak için yapay ve suni zeminler hazırlıyor.
Unuttukları ve hesaba katmadıkları en önemli faktör bizi asla uyduruk kaydırık ülkelere benzetmesin. Aynı şey İran için de geçerli. ABD entrikalarını ve planlarını bizde ve İran'da denemeye kalkarsa büyük bedel öder. Tarihi hata yapar. Sanırım kendileri de bunun farkında olmuşlar ki direkt değil de dolaylı eften püften oyunlar hazırlayıp sergiliyor. AKP bunun çok iyi farkında olup; zaman zaman kendilerine adam akıllı mesajlar veriyor. Vermeye de devam etmeli diye düşünüyorum.
Kendi içimizde bir takım sorunlar antlaşmamazlıklar yaşasak bile konu ülkemizin bekası ve istiklalimiz olunca işler değişir ve ölümüne var olup yok olma mücadelesini her vatandaşımız gözünü kırpmadan kanının son damlasına kadar gerekeni fazlasıyla yapar. Bu benim teorim değil gerçek tespitimdir. 
Akıllarınca bizi ekonomik olarak içerden çökertip karışıklık ve sokağa dökme, iç çatışmalarla zayıf hale getirip grogi durumuna düşürdükten sonra hamlelerini rahat yapabilme ve işgal staretejisini devreye koymaya hazırlanıyor. Ama halkın gücünü yanına almış seçilmiş Cumhurbaşkan Erdoğan bu oyunların neden ve niçin hazırladıklarının farkındadır. Taviz vermeyip gereken cevabı yerli yerinde hem de fazlasıyla veriyor.
Bu konuda anamuhalefet de ödün vermiyor neden versin ki söz konusu vatan ise… CHP'yi kutluyorum asla taviz vermiyor.
Gün birlik dirlik ve beraberlik kardeşlik     günüdür. An ve tarih itibariyle bu beraberliğe kardeşliğe vatanımızı kimselere yem etmeme açısından en çok ihtiyaç duyduğumuz gündür. Bizler her tür siyasi iktisadi ekonomi sorunlarımızı bir şekilde hal edebilecek bilgi azim ve güçteyiz yeterki oyuna gelmeyelim herşeye     rağmen.
Güya Nato müttefikiyiz güya tarihe dayalı yarım asırı aşkın ilişkilerimiz var aldırdıkları yok her oyunu oynuyorlar. Ellerinden her tür entrikayı masaya koyuyorlar. Zaten FETÖ’yü iade etmemekle maskeleri düştü onlara asla güvenemeyiz. Her tedbirimizi her konuda almalıyız.    Bu emperyalistlerin yapmayacakları hile ve tuzak yok. Onların da tarihte neler yaptıkları ve neler yapmadıkları son derece belli ve net.     Sıkıştıklarında kaybettiklerinde atom bombası bile kullanabilecek kadar insafsız adaletsiz ve kahpe olduklarını unutmayalım Japonya'da     olduğu gibi.
Bilinmeli ki Türkiye eski Türkiye değil kolay yutulur çiğnenebilir bir ülke değiliz. Bunun da farkında olduklarını sanıyorum zaten farkında olmamış olsalardı şimdiye değin çok yol kat etmiş olurlardı.
Şunu da unutmayalım ki yapılan ve yapılmak istenen bu oyunların ve oyunların baş mimarı İsrail'dir, keşke yeterince bu çok sinsi projeyi dünya kamuoyu bilebilseydiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.