ABD'de uçak elektrik direğine çarptı

ABD'de uçak elektrik direğine çarptı
ABD'nin Maryland eyaletinde pilot ve bir yolcunun bulunduğu küçük bir uçak elektrik direğine çarpması sonucu 80 binden fazla kişinin elektriği kesildi.

CNN’nin haberine göre, kurtarma ekipleri uçağı ve içindeki iki kişiyi kurtarmak için çalışmaya devam ederken, uçak kazası Montgomery yerleşim bölgesinde de yaygın elektrik kesintilerine neden oldu.

Montgomery County İtfaiye ve Kurtarma Servisi (MCFRS) yetkilisi Pete Piringer, uçağın, yerel zaman dilimiyle pazar günü saat 17:30 civarında Gaithersburg’daki Montgomery County Airpark yakınlarındaki bir yüksek gerilim hattı direğini çarptığını söyledi.

Olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri, uçağı elektrik hatlarına takıldıktan sonra yaklaşık 100 metre havada asılı halde buldu. Yetkililer, pilotun ve yolcunun hayatta olduğunu ve uçağın içinde bulunduğunu doğruladı.

Yetkililer pilotun Washington’dan 65 yaşındaki Patrick Merkle ve yolcunun Louisiana’dan 66 yaşındaki Jan Williams olduğunu belirledi.


MARYLAND'DE HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Enerji şirketi Pepco bir tweet’te, yerleşim bölgesinde 80.000’den fazla müşterinin elektriksiz kaldığını söyledi.

Yetkililer, olaydan sonra bölgede çok sayıda trafik ışığının da söndüğünü kaydederken Pepco başka bir tweet’te, “Ekiplerin elektrik altyapısını stabilize etmek ve hizmete geri döndürmek için çalışmaya başlamadan önce uçağın indirilmesinin beklendiğini” bildirdi.

Bu arada, WCTV’nin bildirdiğine göre, Montgomery County Devlet Okulları ve County College, kazanın yaygın bir elektrik kesintisine yol açmasının ardından pazartesi derslerini iptal etti.

Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) yapılan açıklamaya göre, tek motorlu Mooney M20J, New York, White Plains’deki Westchester County Havalimanı’ndan kalktı ve elektrik hattı kulesine çarpmadan önce Montgomery County Airpark’a doğru gidiyordu. Kazanın nedeni araştırılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.