ABD'li Silvercorp şirketi Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya suikast girişimini üstlendi

ABD'li Silvercorp şirketi Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya suikast girişimini üstlendi
ABD'li özel güvenlik şirketi Silvercorp, haftasonu Venezuela'ya sızarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast düzenlemeye çalışan kişilerin kendi personeli olduğunu itiraf etti. Silvercorp, 2018 yılında yine Venezuela'da başarısızlığa uğrayan darbe girişimini de üstlenmişti.

ABD'nin 1961 yılında Küba devriminin lideri Fidel Castro'yu devirmek için tertip ettiği başarısız Domuzlar Körfezi Çıkarması'nı hatırlatır şekilde haftasonunda paralı askerlerin Venezüela'ya sızma girişimlerinin başarısızlığa uğratılmasının altından tanıdık bir isim çıktı.

Paralı askerlerin Venezüella'ya denizden sızma operasyonunu ABD ile Kolombiya'nın terör saldırısı ve kendisine yönelik suikast girişimi olarak duyurmuş bulunan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun pazartesi TV canlı yayınında yakalanan iki ABD'li zanlıyı tanıtmasının ardından, gözler Başkanı Donald Trump'ın yönetimine çevrildi. 

ABD PASAPORTU ÇIKTI
Maduro'nun ikilinin üzerinden ABD pasaportu ve ehliyetinin yanısıra Florida merkezli özel güvenlik şirketi Silvercorp'a ait kimlik kartının çıktığını aktarması üzerine, The Washington Post gazetesi Silvercorp CEO'su Jordan Goudreau'nun görüşünü aldı.

Maduro'ya geçen yılki darbe girişimi kapsamında düzenlenen operasyona Silvercorp CEO'luğu yapan, eski ABD'li Yeşil Bereli asker Jordan Goudreau liderlik etmişti.

İTİRAF ETTİLER
2018 yılında kurulan Silvercorp'un CEO'su, sözkonusu iki ABD'linin altı Venezüellalıyla birlikte Venezüella'ya sızma operasyonu düzenleyen 60 kişilik bir gücün parçası olduklarını söyledi. 

Operasyonun adının 'Gideon' olduğunu belirten özel güvenlik şirketi patronu, Maduro'nun gösterdiği Silvercorp kartlarındaki gibi iki ABD'linin kimliğinin Airan Berry ve Luke Denman olduğunu teyit etti. 

ESKİ ÖZEL KUVVETLER MENSUPLARI
Eski ABD Ordusu Yeşil Bereli askeri Goudreau, ikilinin de kendisi gibi eski Özel Kuvvetler mensubu askerler olduğunu belirtti. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetiminin Maduro'ya darbe girişiminin başına geçirdiği muhalefet lideri Juan Guaido, geçen yıl Goudreau ile işbirliği yapmış olmasına rağmen, pazartesi günü Silvercorp ile hiçbir ilişkisinin olmadığına dair açıklama yaptı. Guaido, yakalananların insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı.

"RAMBOCULUK OYNUYORLAR"
Maduro, haftasonu yakalanan iki ABD'li zanlının yakalanmış halde çekilmiş fotoğraflarını gösterirken 'Ramboculuk oynadıklarını' dile getirmişti. sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.