Almanya'da ırkçılar Türk aileyi öldürmek istiyor! Yine ırkçılık skandalı...

Almanya'da ırkçılar Türk aileyi öldürmek istiyor! Yine ırkçılık skandalı...
Birçok ırkçılık olayı ile gündemde olan Avrupa'da Türklere karşı barbarca davranışlar devam ediyor. Almanya'da yaşayan Akman ailesi, yan komşularının baskısına maruz kaldı. Yapılan saldırılar, tacizler, ölüm tehditleri ve "Türkleri istemiyoruz" sözleri aileye zor günler yaşatıyor.

Almanya'da uzun süre Türklere yapılan ırkçı tutumun örnekleri bugün devam ediyor. Akman ailesi, yaşadıkları yerdeki yan komşularınını gerçekleştirdiği saldırılarve tacizler nedeniyle hayatlarından endişe ediyor. Ölüm tehditleri aldıklarını ifade eden Selçuk Akman; "Daha önce de yaşadığımzı yerde benzer olaylarla karşılaştık. Bu kadın bizim yan komşumuz. Bize sürekli pis Türkler, buradan gideceksiniz gibi şeyler söyledi. Sürekli yaptığı için de kaydetme ihtiyacı duydum. İspatlamam gerekiyordu. Evin içine saksı attı. Oradan gitmemizi istiyor ve bunu tüm köylü hakkında konuştuğunu öne sürüp evimizi elimizden alacaklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.


Şikayet edip ceza yedik

Saldırıların ardı arkasının kesilmemesi sonucu olarak şikayette bulunduklarını söyleyen Akman; "Polise gidip şikayette bulunduk. Arkam güçlü demişti ve bunu da ispa etti. Kendisini şikayet etmemize rağmen ceza yedik. Bizim şikayetimizden sonra hakkımızda çok sayıda karşı şikayet geldi. Hakkımızda dava açıldı. 'Bize siz bu evi satın' denildi. bir bakıma. Böceklerin bile Türklerden daha değerli olduğunu söylüyorlar. Bayrak asmıştık. Onu gözümüzün önünde çiğnediler. Ben bir şey söylesem içeri atılırım. Burada o durumdayım. Kalp krizi geçirdim" dedi.


 

Kaçmak zorunda kaldım

Olanların önüne geçemediğini belirten Akman, yaşadıkları zulümden kaçmalarından başka çare bırakmadığını dile getirerek; "Evi satın aldığımızdan itibaren saldırıların başladı. 5 ay öncesine kadar devam etti. Sonunda kaçtık. Son gün otel bulamayıp ailemle otelde yattım." sözleriyle yaşadıklarını anlattı.



 

'Sahipsiz hissettim'

Olayların yaşanmaya başlamasından sonra tutunacak dal bulamadıklarını belirten Leyla Akman ise; "Kendimizi sahipsiz hissettik. Sahipsiziz. Kime gittiysek siz kazanamazsınız dediler. Anlatılabilecek bir duygu değil. Yabancı olduğumuzu hissettik ve Türkiye'ye dönmek istedik ama olmadı. Bayrağımızı alıp ayaklarının altında çiğnediler. Daha anlatamayacağım çok şey yaptılar. Bunları anlatamam. Tuttuğumuz avukat dahi bu ülkeden gitmemizi söyledi. Zorla gönderemeyiz ama siz gidin dedi. Parasını ödediğimiz avukat bunlarıı anlatıyor" sözlerini sarf etti.


 

Diğer göçmenleri de susturmuşlar

Bölgede yaşayan farklı milletlerden insanların da susturulduğunu dile getiren Leyla Akman; "Almanlar çoğunlukta burada ve başta biz Türkler olmak üzere diğer ülkelerden gelen insanları da baskı altına alıyorlar. Değişik taktiklerle korkutup sindiriyorlar. Bize siz o ülkeyi hak etmiyorsunuz. Orayı da elinizden alacaklar diyorlar. Biz de bir noktadan sonra susmak zorunda kaldık. Evimizden kaçarken bir fırsat bulduk ve gidebildik. O bizim şansımız oldu." dedi.


almanya-irkcilik

Yaşadığımız yeri buldular, korkuyorum

Leyla Akman, çamaşır asmaya çıktığı sırada darp edildiğini söyledi. Kollarını mosmor ettiklerini anlatan Akman; "Hiçbir şey yapamadım. Beni darp ederlerken diğer yandan da kameraya çekiyorlardı. Bir şey yapsam beni haksız göstereceklerdi. Bize polsiler arkadaşlarımız. İstediğimizi yaparız diyorlardı. Olay yerinden koşarak evime gitmeye çalıştım. Şu an kaçtığımız yeri de buldular ve mesaj atıyorlar. Çok koruyorum. Evlatlarım için endişeliyiyim"diyerek yaşadıkları zor günleri özetledi.

Fatih Polat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.