Amerika'da yine ırkçılık gündemde! George Floyd kimdir? Neden ve nasıl öldürüldü

Amerika'da yine ırkçılık gündemde! George Floyd kimdir? Neden ve nasıl öldürüldü
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kez daha siyahilere yönelik uygulama ölüm getirdi. Minneapolis kentinde dolandırıcılık suçu sebebiyle yakalanan şüpheli George Floyd, nefessiz bırakılarak öldürüldü. Olayın ardından sokaklarda büyük tepki verilirken Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, George Floyd Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurdu.

ABD'de George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesi dünyada geniş yankı buldu.  ABD’nin Minneapolis eyaletinde dolandırıcılık şüphesiyle yakalanan George Floyd, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından nefessiz bırakılarak öldürüldü. Bir süre sonra gelen ilk yardım ekipleri Lloyd’a ilk müdahaleyi ambulansta yaptı ancak şüpheli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  George Floyd 'un ölümüyle ilgili soruşturma açılırken, Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey,  olaya karışan dört polisin kovulduğunu sosyal medyadan duyurdu.

Sosyal medyada milyonlar paylaştı
George Floyd'un polise direnme görüntüleri ise sosyal medyaya damga vurdu.  Bazı görgü tanıklarının telefonlarıyla görüntülediği olayda, kelepçe takılan George Floyd'un defalarca “Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen” şeklinde yalvardığı, bir süre sonra da hareketsiz kaldığı, ancak polisin dizini bir süre daha çekmediği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.