Can kaybı yükseliyor! Alt geçitten 13 ceset çıkarıldı

Can kaybı yükseliyor! Alt geçitten 13 ceset çıkarıldı
Güney Kore'de sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymasında can kaybı 40'a yükseldi.

Güney Kore'de sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymasında can kaybı 40'a yükseldi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, yağışların devam ettiğini belirterek, "En önemli şey kayıpları önlemek ve en aza indirmektir" dedi.

Güney Kore'de sağanak yağışlar, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Kore medyası, ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiğini duyurdu. Kuzey Gyeongsang ilindeki Osong kentinde sular altında kalan alt geçitten 13 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Ülke genelinde arama kurtarma ekiplerinin faaliyetleri devam ediyor.

"EN ÖNEMLİ ŞEY KAYIPLARI ÖNLEMEK"

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, Merkezi Afet ve Güvenlik Önlemleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldi. Suk-yeol, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "İyileştirme çalışmaları, afet hasarına yönelik desteğin ivedilikle yürütüleceğini ve özel afet bölgesi ilan edilmesi gibi tüm politika araçları seferber edilerek takip tedbirlerinin süratle teşvik edileceğini umuyorum. Şu anda sağanak yağmur devam etmektedir ve en önemli şey can kayıplarını önlemek ve en aza indirmektir" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.