Çavuşoğlu'ndan idlib açıklaması

Çavuşoğlu'ndan idlib açıklaması
Çavuşoğlu: Rus heyetiyle görüşmelerde istediğimiz noktada değiliz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Soçi ve Astana süreçlerinden olumlu sonuçlar alındığını, fakat sahada saldırganlığın devam ettiğini belirterek, "Rejim İdlib'de hunharca saldırıyor. Soçi ve Astana'nın ortadan kalktığını söyleyemeyiz, fakat yara aldığını söyleyebiliriz" dedi.

İdlib'de yaşanan son gelişmelerin ardından Rusya ile yapılan görüşmelerde henüz istenilen noktaya gelinmediğini belirten Çavuşoğlu, "Hani bize bir harita dayattılar, illa biz bu haritayı alacağız diye bir durum yok. Ne yaptık, karşılıklı pozisyonlarımızı belirten kağıtlar verdik. Soçi mutabakatının nasıl uygulanacağına dair biz kendi düşüncelerimizi Rus tarafına ilettik. Şu anda farkların olduğu doğru. Son toplantılarda biraz daha yaklaşım oldu. Henüz tam istediğimiz noktada değiliz. Tekrar görüşmeye devam edip belki liderlerimiz daha önce telefonda Cumhurbaşkanımız ile Putin telefonda mutabık kalmışlardı, ihtiyaç olursa belki liderler düzeyinde de toplantı olabilir. Rejimin saldırganlığını durdurmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız" dedi.

'Neye ihtiyaç varsa ona göre hareket edilir'
Türkiye'nin sahada ve masada güçlü diplomasi yolunu benimsediğini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' açıklamasıyla ilgili de, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin kararlılığını söylüyor. Cumhurbaşkanımızın verdiği ve vereceği kararlarla bu adımlar atılır. Biz diplomasinin başındayız, Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Ne gerekiyorsa' dedi. Karadan mı, havadan mı, nereden ihtiyaç varsa, bunu askerlerimiz karar verir. Neye ihtiyaç varsa ona göre hareket edilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.