Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Yoksulluğun kökünü kazıdık

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Yoksulluğun kökünü kazıdık
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaptığı bir açıklamada Çin'de kırsal bölge yoksulluğuyla mücadelede zafer ilan ettiklerini duyurdu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin'de yaptığı bir konuşmada kırsal yoksulluğun kökünü kazıma çabalarında zafer ilan ettiklerini duyurdu.

Çin devlet medyası da geçtiğimiz yıl Aralık ayında iktidardaki Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 100. yıl dönümü anısına bir doğum günü hediyesi olarak neredeyse 100 milyon insanı yoksulluktan kurtardıklarını açıklamasına atıfta bulundu.

Yoksullukla mücadele ile ilgili bazı önemli rakamlar açıkladığı Pekin'deki Halkın Büyük Salonu'nda yaklaşık bir saat süren konuşmasında Başkan Cinping, ÇKP'nin liderliği ve Çin'in sosyalist sisteminin risklere, meydan okumalara ve zorluklara karşı en büyük güvence olduğunu belirtti.

Uzmanlara göre Çin'in fakirlik tanımı ile süregelen yatırımları ile devam eden kalkınma yanıltıcı olabiliyor. Çin, ekstrem kırsal fakirlik tanımında yıllık kişi başına düşen geliri 4 bin yuandan (620 dolar) az olma ölçütünü kabul ediyor. Bu da güncel kurlara göre günde 1.69 Amerikan dolarına denk geliyor. Dünya Bankası ise dünya çapında eşik olarak 1.90 Amerikan dolarını kabul ediyor.

Konuşmasında ayrıca Başkan Cinping, göreve geldiği tarih de olan geçtiğimiz sekiz yıl boyunca yoksullukla mücadelede 1.6 trilyon yuan harcama yapıldığını açıkladı ancak bundan sonra yapılacak harcamalar hakkında herhagi bir plan veya detay açıklamadı.

Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.