Devlet ihalelerini tanıdığa verdiği ortaya çıkan başbakan istifa etti

Devlet ihalelerini tanıdığa verdiği ortaya çıkan başbakan istifa etti
Peru Başbakanı Alberto Otarola, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Otarola'nın görevini kötüye kullanarak Peru devletinden bazı ihaleleri verdiği öne sürülen Yazire Pinedo adlı kadınla ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Peru Başbakanı Alberto Otarola, görevini kötüye kullanarak Yazire Pinedo adlı bir kadına devlet ihaleleri verdiğinin ileri sürülmesi ve aralarındaki ses kayıtlarının basına yansıması üzerine dün akşam istifa ettiğini duyurdu.

Peru Başbakanı Otarola, resmi istifa mektubuyla birlikte yaptığı açıklamada kabinenin yeniden oluşturulması için istifa ettiğini belirterek "Meslek hayatım boyunca olduğu gibi ülkeye hizmet etmeye devam edeceğim. Ülkenin anayasal Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'ye bana duyduğu güven ve Peru'nun istikrarını yeniden tesis etmek üzere kendisiyle birlikte çalışmama izin verdiği için teşekkürlerimi yineliyorum" dedi.

Otarola'nın (57) görevini kötüye kullanarak Peru devletinden bazı ihaleleri verdiği öne sürülen Yazire Pinedo (25) adlı kadınla ses kayıtları yerel medyaya yansımış ve Başbakan Kanada gezisini yarıda keserek ülkeye dönmüştü.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.